NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::In Love in Cherating!! Happy Short Vacay::

05 March 2016

::In Love in Cherating!! Happy Short Vacay::

Kuantan mostly in my favorite list sebagai tempat bercuti...lagi2 area cherating, the beach memang sesuai untuk anak-anak mandi dan main pasir. Pasir pantai pun bersih,tapi lepas isu bauksit tak tahulah macam mana dah keadaan terkini kat kuantan. Harap-harap takdelah melarat sampai ke cherating pencemarannya.


Short vacay memang dah jadi kebiasaan, unplanned plak tu..so suami ajak stay a night kat cherating,bab penginapan just walk in cari yang mana available, huu...kira nasiblah..so kitaorang bertolak dari rumah dalam 10pagi camtu, nama lagi tiba-tiba, masa tu lah nak kemas beg, buat bekal, kemas rumah so takdelah lewat sangat kitaorang bergerak. Biasanya perjalanan ambil masa dalam 5jam je...


Apa yang kitaorang suka kat kuantan, cherating ne tentulah pantai, makanan laut dan yang penting pencarian satar tersedap kat sini..cherating ne pun dah dekat sangat dengan kemaman...so dalam petang tu kitaorang pusing masuk area resort-resort dan chalet cherating, first time masuk ke area ne baru kitaorang tahu banyak rupanya chalet-chalet kat sini. Dan bermulalah pencarian tempat penginapan..until next entry ok...daaa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign