NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Makeover Dapur dengan Rak IKEA Murah::

25 February 2016

::Makeover Dapur dengan Rak IKEA Murah::

Cuti keputeraan Kelantan hari tu cuti deepavali, memang cuti panjang buat rakyat Kelantan maka my family & family in law datang berjalan kerumah anak-anak sambil jenguk cucu. Maka memang tak menang tangan melayan kaum keluarga yang datang berturut-turut..kikiki,meriahnya bukan main..me apalagi,masa ne lah nak tunjuk skill memasak..memandangkan dah lama tak balik kampung maka masa family datang macam ne lah seronok berkumpul makan sama-sama.



Err..tapi bukan nak cerita yang tu yang sebelum family datang. Memandangkan rumah kitaorang macam kapal pecah sebab banyak projek tergendala, maka salah satu projek nak mengemas susunatur dapur menjadi keutamaan sebabnya dah lama bertangguh-tangguh. So week before kaum kerabat keluarga datang kitaorang lakibini sibuk settlekan part storage kat dapur yang mana memang plan asal nak cari rak besi macam kat stor tu nak letak kat dapur, tapi last minute suami ajak ke IKEA mencari rak.. Dahla mencari pun tergesa-gesa,xplan apa-apa, rak yang macam mana,last2 sampai ke IKEA nak beli rak...terus blurr...



Yang paling tak menahan in a week tu jugak kena settlekan bahagian pasang dan mengemas dapur, memang lembikla Mak buyung..nasib baik ada ogawa manual,kalau tak memang surrender awal2 lagilah haku..sanggup biarkan dapur camtu je macam tongkang pecah,tapi fikirkan ramai nak datang dan kalau tak kemas memang xsedap mata memandang plak ruang pun sempit..so nak taknak kitaorang lakibini struggle siapkan apa yang patut supaya nampak mengalu-alukan tetamu...kikiki
At last tersiap juga simple makeover dari kitaorang puashatilah sebab rak kat atas kaunter tu suami DIY je guna kayu pallet..beli 3-4 batang harga RM6 terus dapat sebiji rak...ok daaa



Ditulis 25 disember 2015
11.15am

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign