NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Anak Berlatih Azan::

23 February 2016

::Anak Berlatih Azan::

Umur Ahmad harraz dah masuk 3tahun lebih dan banyak pencapaian serta perkembangannya..cuma yang risau bahagian nak bergaul dengan kawan-kawan tu, macam manalah nak pergi ke sekolah nanti, memang plan nak hantar ke playschool dulu supaya dia pandai bergaul, bukanlah tak pandai dan tak nak langsung cumanya anakanda sorang memang ambil masa yang lama untuk join the group..hihihi,adiknya takde masalah sebab lahir-lahir pun dah ada kawan sejak bayi iaitu abangnya...hahah,so memang takde masalah..


The best part bila Ahmad harraz adalah idola adiknya..kadang-kadang TV ada juga kebaikannya, disebabkan sejak kecil Ahmad harraz dah dibiasakan dengar azan 5 waktu kat TV, umur 3 tahun Ahmad Harraz memang dah pandai azan, dan adiknya tentulah bab copy paste nak juara jugak...korang yang mana anak suka tengok TV, tablet pilih-pilih la juga pengisiannya takut anak terbabas tengok benda lain..alhamdulillah walaupun kadang-kadang terlepas juga telefon kami suami isteri kat anakanda biasanya just a few minute je Ahmad harraz tengok..sebab kitaorang off data internet bilamana telefon dapat kat anak.


Kadang-kadang kesal juga dengan diri sendiri yelah tak nak anak mengadap gajet tapi makpaknya 24jam mengadap smartphone, so camne  nak ajar anak, Mak pun dah macam ketam..behehe, alhamdulillah bersyukur sebab tak pernah kenalkan anak dengan tablet sebab tahu kalau terlepas menda tu kat anak, rasanya I cannot handle to control them, so better tak bagi terus lebih selamat..anak-anak sepahkan rumah hari-hari no big matters..asalkan diorang bermain dengan permainan fizikal...hihi, kenalah menyahut seruan Dr.rozila pakar psikitri, say no gadget for kids even though for parents..huuu, lepas ne memang kena hadap masa anak tidur jelah...daaa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign