NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Menarik di Empangan Tasik Kenyir, Terengganu::

06 October 2015

::Menarik di Empangan Tasik Kenyir, Terengganu::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh...moga kalian sentiasa dirahmati Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik...


cerita peram, alang2 dalam draft kan, hihi..
Korang pernah pergi cuci-cuci mata tengok empangan sesaje? Me first time sampai empangan tu pun kes pak mertua yg bawak, kalau tak memang takkan sampailah jawabnya...hihi, so memandangkan kitaorang dah alang2 bercuti kat terengganu my fil mengimbau kenangan2 zaman mudanya..kikiki, so tu yang sampai kat empangan tasik kenyir...first time tengok empangan in real, dan first time jugak rasa kagum dengan kecantikan alam kat empangan, air kat empangan totally hijau bersih, imaginelah bukit bukau asalnya dijadikan tempat takungan air, kira taman dalam airlah...so no wonder kalau tengok ikan bapak besar gajah, memang cukup makan dan memang tempat ne tak terusik dek pencemaran alam...



Rasa macam kagum how they build this mega project,tapi lagi kagum dengan ciptaan Allah yang maha indah..tak terbayang kecantikan alam semulajadi ne kan? Nasib baik dah kahwin kalau tak panjat gunung ganang, pergi pulau situ sini, jungle trekking hutan belantara, itu jelah keje haku gamaknya lah...behehe, so do miss aktiviti lasak dulu, how best the feeling ever melayari hamparan lautan biru dengan berkayak. Heaven kan perasaan pencinta alam ne, I can imagine how the feel bila berada dalam nature surrounding, feel fresh, feel energetic macam2 lagilah. Tak sangka bila dah kahwin I'm so feminin, bahaha, femininlah sangat kan? Sebab tu ada impian nak naik vintage scooter vespa bonceng dengan suami dating pergi masjid one day...sweet sangat kan? Beheheh, tq sudi baca...daaa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign