NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Fakta Tentang Vita-Lea® yang Jarang diketahui::

02 May 2015

::Fakta Tentang Vita-Lea® yang Jarang diketahui::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh....

Moga pembaca dirahmati Allah dan sentiasa dikurniakan nikmat sihat dan lapang..


Korang nak tahu apa yang menarik tentang Vita-Lea® baca details, mesti terkejut bak hangg bila tahu details tentang Vita-Lea®, that's why siapa yang dah cuba wajib jatuh hati, one of that person tentulah penulis blog ni kan..behehe



Fakta Vitalea #1
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran. 12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.



Fakta Vitalea #2
2 tablet Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk. Tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah.Tetap kena makan macam biasa cuma tak perlu sampai 40 jenis lauklah kan.



Fakta Vitalea ke #3
Tablet multivitamin paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia.
Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.Tak caye? Leh buat experiment sendiri, amik sebijik Vita-lea rendam dalam air, catat mase berape minit die akan larut. Dan cek ape jadi kat air tu?



Vita-Lea Fakta ke #4
Semua orang perlukan vitalea.. kerana ia supplements asas. Kanak-kanak pun boleh ambil sebab tu ada ‪Vitalea For Children (juga promosi beli3 free 1)‬. Istimewanya ‪‎Vita-lea‬ ni ia sangattttt pantas diserap oleh tubuh kita..Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu..Yang lagi best harga pun murah!!



Fakta Vita-lea ke #5
Pengambilan secara berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko sakit sebanyak 65%. Rajinkan diri ambil suplemen InsyaAllah jarang anda kehospital, kalo pegi pun melawat orang.




Fakta Vita-lea ke #6
Vita-lea merupakan salah satu rahsia Tun Mahathir kekal sihat diusia emas. Pemimpin yang disegani kawan dan lawan, lantang bersuara diperingkat antarabangsa rupa-rupanya pengguna produk ‪ Shaklee. Saya yakin Tun M memilih Shaklee berdasarkan keyakinan yang tinggi akan kualiti produk Shaklee. 250 juta usd dilaburkan untuk ujian klinikal dan RnD. Bukan hanya untuk Tun M tapi untuk kita semua menikmati product yang berkualiti, selamat dan semulajadi.




Fakta Vita-lea ke #7
Vita-lea ada iron element. Sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luka pendarahan besar. Penutup vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida. Contohnye besi mudah berkarat bile didedahkan diudara...




Fakta Vitalea ke#8
Vitalea telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.




Fakta Vita-lea ke#9

Biasanya orang yang malas-malas nak makan vitamin banyak-banyak akan mengambil Vita-lea, kerana dah complete semua ada. Biasanya orang-orang ni kaum Adamla (maaf ye). Tapi diorang ni akan istiqamah ambil Vitalea sebab dah rase manfaat dan perbezaannya dengan sebelum ambil Vitalea.




Fakta Vita-lea ke#10
Vita-lea ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suke nak mengunyah makanan ringan (food craving). So ia sangat membantu orang-orang yang nak diet untuk elakkan food craving. 


So, bestkan bila dah tahu fakta tentang Vita-Lea®. Tq for reading...daaa



Fakta credit to: dasyifa.blogspot.com

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign