NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::ESP Sumber Protein Berkualiti BEBAS GMO!!!::

03 May 2015

::ESP Sumber Protein Berkualiti BEBAS GMO!!!::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh...


Sebetulnya ESP Shaklee, sumber protein salah satu hotselling product puncanya ia NON-GMO. Apa bendalah Non-GMO ne kan? mesti korang tertanya-tanya kan? ESP diekstrak dari kacang soya NON-GMO iaitu bebas dari bahan kimia dan perubahan genetik, ianya organik.Kacang soya non-GMO yang digunakan oleh Shaklee telah melalui progam Identity Preserved Program (IPP) bilamana program IPP ni, Shaklee memastikan kacang soyanya adalah yang semulajadi dan bebas dari perubahan genetik bermula dari benihnya sehinggalah pemprosesannya.

pic credit:farmasimaya.com

Contohnya, jika ia perlukan 9 bulan untuk matang sebelum dituai maka 9 bulanlah masa yang Shaklee peruntukkan untuk menuai hasilnya. Ia tidak akan diberi disuntik, disemur dengan apa-apa bahan kimia untuk mempercepatkan kematangannya.Jadi proses penanaman soya untuk Shaklee adalah secara semulajadi dan tiada any intervention ya.


Satu lagi keistimewaan ESP, ianya diproses dengan air, bukan alkohol dan diproses dengan suhu rendah sepertimana kacang soya lain seperti air kotak dan sebagainya. Oleh sebab itu lah yang menjadikan ESP - Soy Protein Isolate Powder, adalah Protein Non-GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino Perlu merupakan sumber protein soya terbaik kerana soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik. This one memang ramai yg salah faham termasuk me, so bila dah cari gali sendiri barulah tahu kebenarannya, so jangan salahkan soya ye...behehe


Jadi, kita tak perlu risau lagi kerana ESP Shaklee hanya diekstrak dari kacang soya non-GMO yang telah melalui proses pensijilan tersendiri. Tak rugi kan consume ESP ne,malah banyak manfaat lagi dapat. insyaallah.


No comments:

Post a CommentRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign