NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri dengan SET KESUBURAN::

07 April 2015

::Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri dengan SET KESUBURAN::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh...semoga pembaca seniasa dilimpahi rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik...




Bagi wanita, gangguan haid yang tidak normal memang merisaukan, kerana ia sedikit sebanyak menganggu tahap kesuburan sekaligus mengurangkan peratusan peluang untuk hamil. Tips yang saya kongsikan sesuai untuk pasangan yang dah lama menantikan cahayamata, yang nak tambah kouta anak (like me,eheemm) pasangan yang baru kahwin yang nak cepat timang anak serta yang bakal kahwin sebagai persediaan awal if nak bunting pelamin. Nak hamil pun kena ada persediaan tau^____^.




Bagi wanita, Salah satu punca yang common adalah berat badan dan kitaran haid yang tidak normal. berat badan yang berlebihan boleh menyebabkan gangguan hormon. So if ada yang kategori dalam berat badan berlebihan cubalah dapatkan berat ideal supaya chance untuk hamil juga meningkat. selain itu wanita itu sendiri harus faham kitaran haid iaitu 25-35 kira dari hari pertama haid. Kalau anda pening macam mana nak kira bila masa sesuai untuk bercinta diwaktu ovulasi berlaku, guna aplikasi terkini dalam google store, lagi mudah. If cycle kita memang asalnya tak normal need to see gynea ok untuk confirmation dan suggestion treatment. Selain itu, faktor lain yang mengganggu kebanyakan wanita sukar hamil adalah disebabkan stress dan tertekan. Manalah tak stress setiap kali balik kampung ada je yang terlebih concern tanya bila nak beranak?bila nak tambah anak? memang menyesakkan fikiran. so avoid to stress and more positive, sebab semuanya Kerja Allah Taala, kita hanya mampu berusaha. Sebagai persediaan, ambil makanan yang meningkatkan kesuburan seperti Vitamin C, Vitamin E dan Coenzyme Q10 yang terbukti mampu meningkatkan kesuburan. Contoh makanan adalah seperti buah-buahan, sayuran-sayuran, bijiran, protin dari daging putih (ayam, ikan dan makanan laut) serta produk tenusu dan suplemen yang membantu tubuh badan kita lebih bersedia untuk hamil.`




Bagi lelaki pula, elakkan perkara yang boleh menjejaskan kesuburan seperti memakai seluar dalam yang ketat dan berendam dalam air yang panas. Kedua-dua situasi tersebut memberi tekanan kepada 'bahagian itu', they need breath ok-_-". Elakkan juga kawasan yang berisiko tinggi dengan penggunaan bahan kimia dan radiasi. Selain itu sama juga dengan wanita, amalkan pemakanan sihat dan ambil suplemen yang kaya dengan Vitamin C, Vitamin E, Coenzyme Q10, selenium, zinc dan juga asid folik. Suplemen ini terbukti boleh meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma untuk lelaki. Faktor yang paling besar untuk orang lelaki amalkan gaya hidup sihat dengan berat badan ideal, berhenti merokok serta jauhi perokok  dan kurangkan stress. 


Apapun banyak-banyakkan berdoa, setiap yang terjadi ada hikmahnya kerana Allah tahu apa yang kita perlukan. Kadang-kadang apa yang kita nak mungkin akan memberi keburukan kepada kita kerana Allah tahu saat yang tepat untuk memberi anugerah kepada kita. Yang penting sentiasa positif dan jangan putus asa. 







---------------------------------------------------------------------------------------------------------------






SET SUBUR WANITA





GLA
>>>>GLA membantu kitar haid yang tidak teratur dan masalah senggugut yang kerap dialami sewaktu pre-menstrual
>>>>GLA membantu meningkatkan sistem kesuburan isteri, sekaligus meningkatkan potensi persenyawaan untuk berlaku
>>>>>Membantu sperma untuk terus hidup lebih lama dalam Tiub Fallopio sekaligus meningkatkan peluang persenyawaan




ESP
>>>>>Memastikan sel ovum dalam keadaan sihat bagi memudahkan persenyawaan
>>>>>Merupakan makanan asas untuk memastikan sel-sel dalam badan sihat dan sempurna
>>>>>Memastikan sel-sel pembiakkan membesar dengan sempurna sebelum berjaya disenyawakan








SET SUBUR LELAKI



ZINC-COMPLEX
>>>>>Kandungan zinc dalam prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain. Justeru ia adalah mineral yang penting untuk kesuburan lelaki, mesti ambil ya..
>>>>>Sangat penting untuk keupayaan seksual lelaki dan menguatkan sperma suami
>>>>>>Memanjangkan keupayaan sperma bertahan lebih lama apabila dilepaskan




VITAMIN E
>>>>>Meningkatkan keinginan seksual dan lebih tenaga
>>>>Membantu membentuk sel sperma yang sihat dan sempurna
>>>>>Vitamin E juga bagus diambil oleh isteri bagi meningkatkan kesuburan dan keinginan seksual








Best price for my customer
Exclusive free consultant
Ika greenapel (ID 1174323)
013.3392721
Fanpages Healthy4Life.com
Instagram greenapel

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign