NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Tips Ibu Bapa ~Terapi Main Pasir untuk Anak-anak::

23 April 2015

::Tips Ibu Bapa ~Terapi Main Pasir untuk Anak-anak::



Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..semoga pembaca dikurniakan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah selalu...



Yang dah bergelar mama, mak, ibu, mummy pasti banyak aktiviti bilamana anak-anak semakin membesar...samalh kita, and i perasan sangat masa 2, 3 tahun lepas dia macam banyak fasa tau geng blogger ne, so yang sefasa with me akan perasan, from we're preparing for wedding punya lah banyak idea dekorasi, DIY untuk wedding yang menjimatkan,  bila fasa mengandung mulalah huru hara geng blogger sefasa update tentang kehamilan, prepare nak sambut baby, sekarang kebanyakan update perkembangan anak-anak. seronokkan berkongsi dialam maya, walaupun kita melalui fasa yang sama namun pengalaman yang membezakan kita. Ada orang kata blogger suka nak menunjuk-nunjuk, buat apa, makan apa, pergi mana semua nak cerita privacylah sikit...behehe, the limit of privacy depends on blogger sendiri sebab kebiasaannya personal blogger know the limits. menunjuk-nunjuk? riak hanya Allah yang tahu niat kita kan? so being of blogger kena rajinlah keep sharing...sharing mean caring, bukan mengejar traffic semata..behee..



Main pasir untuk anak-anak semua dah tahu kan kenapa nak kena anak-anak main pasir?selain bantu anak-anak tingkatkan kemahiran motor, secara tak langsung dia fokus dan berimaginasi berfikir kreatif. So memandangkan kitaorang bukanlah parents yang baik hati sangat for everyday boleh main pasir, sekali sekala bawa anak-anak main pasir memang mengujakan sebab boleh tengok how excited two toddlers jumpa pasir, memang sepuas hati biarkan anak-anak melayan perasaan sendiri dan mengasyikkan diri dengan bermain pasir. Kalu ikutkan baru je berapa kali dedahkan dua orang anakanda ne dengan pasir-___-". Dulu disebabkan haddad kecil lagi dan masa tu ahmad harraz still geli dengan pasir...kihkih, so disebabkan everytime bawa diorang main pasir dulu takde sambutan so kitaorang jarang bawak anak-anak ke pantai just jalan ambil angin tu ye..heheh, so bila dah tak how they enjoy the moment memang rasa nak bawak pergi main pasir je everyweek...berangan jelah kan?? They both memang pencinta alam semulajadi agaknya, kalau bawak main kolam mandi terus tak mandi sampai sudah, tapi kalau bawak jeram dengan pantai, hamboiihh memang puas hati tengok double H tu main dan mandi...kikii. Korang biasa bawak anak-anak beraktiviti kat mana??







No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign