NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Pentingnya Detoxs Untuk Kurus::

04 April 2015

::Pentingnya Detoxs Untuk Kurus::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..semoga pembaca dikurniakan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah selalu...Bahay toksin yang banyak boleh menyebabkan sel dan juga organ dalam badan terpaksa bekerja berkali ganda dari kebiasaan. Secara asasnya organ seperti hati,buah pinggang,paru-paru dan juga kulit bertindak bertindak secara semulajadi dalam menyingkirkan bahan buangan tersebut dalam badan.


Namun akibat dari makanan yang mengandungi asid,pewarna dan pemanis tiruan,penggunaan racun perosak dan pengawet telah menyebabkan ia tercemar. Seterusnya makanan tersebut akan bercampur dengan bahan yang lain dalam badan kita.Ini menyebabkan organ percernaan kita tidak mampu untuk menyahtoksik dan menyebabkan ia berada dalam badan.


Lama-kelamaan toksin tersebut akan menghalang penyerapan zat nutrisi makanan yang kita ambil dari diserap oleh badan kita.So, tak pelik jika anda mengambil ubat kurus tidak juga menjadi kurus malahan semakin menggemukkan pula. Sadis kan?!! Nak yang lain, dapat yang lain.Hari ini kadar toksin masuk ke dalam badan adalah lebih banyak daripada tahap yang boleh dihapuskan dengan selamat, menyebabkan keadaan toksik badan yang kronik. Banyak penyakit-penyakit kronik seperti obesiti, kencing manis dan kemurungan boleh dikaitkan dengan kekurangan nutrisi dan bahan yang tidak diingini memenuhi badan. Dalam keadaan ini, tubuh akan kehilangan keupayaan semula jadi untuk membuang toksin pada kadar yang sama toksin diperkenalkan kepada badan. Ia adalah pada ketika ini bahawa kita kehilangan keharmonian semula jadi dan keseimbangan dengan badan kita.Itu sebab pentingnya badan kita perlu detox. Segala bentuk detoksifikasi badan, semua bertujuan meneutralkan toksin dan memulihkan keupayaan semula jadi badan anda untuk menghapuskan bahan buangan dan toksin. Imagine detox sebagai butang reset untuk badan anda. Dalam dunia hari ini, ia adalah tidak realistik untuk menghapuskan semua toksin luaran sepenuhnya tetapi dengan memberi badan kita bantuan, kita boleh memulihkan keupayaan untuk mengendalikan secara semula jadi fungsi detoksifikasi. Hasil dari detox yang selamat boleh mempunyai kesan yang baik pada semua sistem badan kita, kardiovaskular, otot, saraf, pernafasan, pembiakan, imun dan mental, dan menghapuskan pelbagai penyakit kronik yang melanda masyarakat moden. 


Kredit to :momsavenues.com
Best price for my customer
Exclusive free consultant
Ika greenapel (ID 1174323)
013.3392721
Fanpages Healthy4Life.com
Instagram greenapel

No comments:

Post a CommentRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign