NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kurus dengan Selamat dengan Set Kurus Shaklee!!::

10 April 2015

::Kurus dengan Selamat dengan Set Kurus Shaklee!!::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..semoga pembaca dikurniakan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah selalu...







Cerita bab kurus, memang semua orang nak kurus kan include me? Lagi-lagi yang dah melalui fasa beranak pinak, lemak semakin menimbun, bentuk body dah bermacam bentuk, buah pear ada, buah epal ada, yang betuk gelas je takde lagi, kalau boleh lepas beranak terus berdesupp body jadi slim like a magic,behehe..Kembali kurus adalah idaman sesiapa sahaja terutama wanita sebabnya wanita lebih cantik, anggun, dan kelihatan lebih cergas apabila kurus. Namun faktor utama nak kurus adalah sebab nak jadi lebih sihat supaya kita pun tak tebatas nak buat rutin harian terutamanya memudahkan kita dalam beribadah kan?. Betul tak? Kurus tak semestinya sihat, tapi kalau gemuk lebih berkemungkinan tak sihat, kerana kebanyakan penyakit datang bila berat badan berlebihan. Kesuburan seseorang wanita terjejas dan bermacam masalah mendatang bila berat badan berlebihan. Menjadi kurus adalah langkah baik untuk lebih sihat.







SELAMATKAH Set Kurus Shaklee??




Set kurus Shaklee telah terbukti menjadi pilihan ribuan orang kerana set kurus Shaklee ni SELAMAT dan SEMULAJADI. Takde orang yang perlu risau tentang kandungannya, sebab Set Kurus ni adalah HALAL dan ada KELULUSAN KKM. Inilah 2 perkara paling orang pentingkan sebab banyak sangat produk untuk kurus dan kelansingan yang merbahaya di pasaran. Ada yang takde kelulusan KKM, ada yang guna bahan terlarang..Ada orang sanggup nak kurus cepat kalau boleh dalam sebulan dah hilang berbelas-belas kilo, sehingga sanggup menggadaikan kesihatan sendiri. Jika difikirkan logik, lemak, kegemukan yang kita alami selama bertahun-tahun, nak dihilangkan dalam tempoh yang pendek? Mustahil??TAK MUSTAHIL ye..tapi ada risikonya.behehe




Cara penurunan berat badan dengan set kurus shaklee adalah secara sihat. Bukannya bila makan Set Kurus, kita boleh hentam makan semua benda. Kawal makan dan melakukan aktiviti yang membakar kalori adalah BASIC. Jangan sesekali skip makan kalau nak kurus, tepati waktu makan. Pentingnya, kita kena kurangkan portion makan. Kurangkan karbo (nasi, mee, dll), lebihkan protein (lauk pauk).Satu lagi. Penurunan berat apabila ambil Set Kurus Shaklee nampaknya agak perlahan.. TAPI tidak akan kembalikan berat asal jika betul caranya. Jangan expect penurunan mendadak ye, sebabsememang tidak sihat.


"Tips dari majalah RAPI Apr 2012
Elakkan Diet Drastik : Pengurangan berat badan sebanyak 1kg sebulan adalah lebih baik drp turun berat badan dgn banyak secara drastik dan mendadak. Ia boleh mengganggu kesihatan dan tidak mustahil jika anda berhenti berdiet, berat badan juga akan bertambah secara mendadak atau lebih teruk dr dahulu."


Haa. Setuju tak dengan statement di atas? Banyak produk kelansingan memberikan janji-janji palsu malah membahayakan kesihatan dan nyawa sendiri, tetapi tidak bagi Shaklee sebab itulah TAGLINE SHAKLEE ALWAYS SAFE, ALWAYS GREEN & ALWAYS WORK!


kredit to:tipsihatselalu.blogspot.com









Best price for my customer
Exclusive free consultant
Ika greenapel (ID 1174323)
013.3392721
Fanpages Healthy4Life.com
Instagram greenapel

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign