NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Budu Cap Ketereh::

14 April 2015

::Budu Cap Ketereh::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh, moga pembaca yg setia dikurniakan kesihatan yg baik sentiasa..tiada nikmat yg paling berharga melainkan waktu sihat dan masa lapang..



Budu ne memang all time feveret orang kelantan, tapi jangan pelik jika ada orang kelantan yang tak makan budu you!!hahaha..buakn kelantan celup, tapi kelantan darat orang panggil...bahaha, yang tak makan budu jangan marah aaa, kita gurau je...apapun budu ada penggemarnya sendiri. Percaya atau tidak rasa budu hampir sama dengan perapan sos istimewa orang jepun dan korea..patutlah feeling k-K-popers sekejap lepas makan budu, tapi lidah tetap kecek kelate...bahaha. Biasa menu budu wajib ada ulam-ulam kan? But me, kadang-kadang datang angin nak makan budu gaul dengan nasi panas, lenyek pula lada burung, lauk pulak ikan sardin goreng bawang putih, perrghh!! mahu berpinggan makan nasi,-__-". Sapa yang macam ni kita memang geng! kadang-kadang sauk dengan ikan kering pun jadi, memang lalu, berselera makan. hurm..Budu memang forever feveret..tak lawan menu lain. hehe. itu je pun nak kongsi cerita, korang cubalah mana tahu jatuh cinta...kikiki, daaaaa


No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign