NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Tips Surirumah Cekap::

17 April 2015

::Tips Surirumah Cekap::


Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..semoga pembaca dikurniakan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah selalu...







Kalau bab mengemas rumah, melipat kain dan memasak, kadang-kadang mengambil masa yang lama. Teringat dulu zaman remaja in case kalau tetamu datang rumah mengejut, memang bak halilintar mengemas, takdelah mengemas sangat, tapi haku main campak segala mak nenek masuk dalam bilik, lepas tu tutup pintu!Settle! Siapa dulu2 buat macam tu, kita memang geng...bahaha, kurang asam betulkan? tapi bila dah kahwin memang nak makan penamparlah kalau buat macamtu, lempang diri sendiri. Mengikut keadaan sekarang memang rumah asyik bersepah all the time, tapi takkan lah setiap kali suami balik kerja nak suami hadap benda menyakitkan mata, so nak tak nak memang kena simpan bak halilintar..









Biasanya rutin seharian, memang let be je anak main puas2, sepah2 kan rumah puas2, petang about two hours sebelum suami balik kerja, memang haku berlari-lari dalam rumah buat kerja sepantas yang boleh. Wanita ne memang sinonim dengan multifunction kerja, dalam masa yang sama boleh buat banyak kerja, itu kelebihan kita. Terus jadi sotong kaki tangan. In two hours alhamdulillah biasanya, siap mandikan anak2, suap anak, lipat kain, kemas rumah dan masak. kadang-kadang haku terfikir siapakah flashgirl disebalik wujudnya flashman.... Bila dah biasa buat insyaallah kita akan jadi cekap...behehe=p. Bukan suka buat last minit tapi tak nak berulang-ulang buat yang sama, kikiki Korang macam mana?da....

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign