NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Mc'Donald!!::

26 April 2015

::Mc'Donald!!::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..semoga pembaca dikurniakan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah selalu...


Korang perasan tak Iklan Mc'donalds sekarang hmm..entahlah, hihi, tambah pula bermacam isu yang keluar pasal Mc'donalds. Alhamdulillah dah hampir dua tahun kitaorang laki bini tak makan mc'donalds, nak kata boikot pun boleh tapi kitaorang more dah geli tekak disebabkan pendedahan jimmy oliver bagaimana mc'donalds dibuat. Rasa macam blerghh, macam mana lah boleh telan dulu-dulu makanan cenggitu. Nasib baik sekarang makanan like mc'donalds dah bermacam pilihan atau alternatif pengganti mc'donald. Burger bakar walaupun takde setanding branding mc'donalds tapi rasanya boleh jadi pilihan buat penggemar burger. Nak dengan tak nak je..kitaorang pernah jugak makan burger dekat ampang dan burger bakar abang burn memang boleh angkat ibu jari...behehe.



Korang yang memang penggemar Mc'donalds tak payah lah sentap2 dengan orang yang dah tak makan mc'donalds sama jugak yang tak makan mc'donalds dengan orang yang makan mc'donalds. tak payah nak bersinis menyinis, itu semua pilihan kita, mulut, perut, badan diri sendiri yang tanggung. Tanggungjawab sendiri ok, so nak makan Mc'donalds atau tidak suka hatilah. Yang penting kita semua ada pilihan dan pendapat masing-masing. Alhamdulillah semoga makin bertambah business orang muslim dalam melopori makanan segera yang lebih terjamin dari segi halal, kebersihan, kesucian. Kita pun banyak pilihan takde tertumpu kat branding restaurant je kan...tq sudi baca....daaa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign