NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Apa yang Best tentang Lecithin!!??::

24 April 2015

::Apa yang Best tentang Lecithin!!??::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..semoga pembaca dikurniakan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah selalu..


KEBAIKAN LECITHIN SEBAGAI PENGEMULSI SEMULAJADI


>>>>Melindungi hati kita
 Bagaimana? Lecithin boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati.


>>>>Memecahkan lemak dan kolestrol
 Caranya? Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.


>>>>Melangsingkan 
Menghalang obesiti. Pengambilan Lecithin dalam kuantiti yang betul maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku. Lepas tu jadilah langsing semula tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh badan kita.
Mencantikkan otot dan kulit. Ia mengelakkan kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan pendingin hawa. Lecithin boleh membentuk membran sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

>>>>Memperbaiki alergi 
  Lecithin boleh menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelang di dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi semakin paarah seperti penyakit kulis spt dermatitis dan demam alergi.

>>>>Menghalang kejadian batu karang 
 Batu karang tu terjadi akibat dari kolestrol yang berlebihan alam badan kita. Jadi Lecithin akan bertindak untuk pengemulsi supaya kolestrol yang mencanak-canak tu dapat dihalang dari menjadi batu karang.

>>>>Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress 
Kolina yang saya nyatakan di atas tadi akan berfungsi untuk penghantar/ agen saraf kranial yang boleh mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.


>>>>Menghalang tekanan darah tinggi 
Caranya? Lecithin boleh menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah. Maknanya Lecithin menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat.


>>>>Boleh juga untuk mengatasi masalah prostat lelaki


>>>>Meringankan sembelit 
Melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.
Best price for my customer
Exclusive free consultant
Ika greenapel (ID 1174323)
013.3392721
Fanpages Healthy4Life.com
Instagram greenapel

No comments:

Post a CommentRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign