NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Rindu Bertamu di Blog Sendiri ~ Rindu Mengarang Entri::

08 March 2015

::Rindu Bertamu di Blog Sendiri ~ Rindu Mengarang Entri::

Hmm, lama tak membebel di laman sendiri..nak kata tak sempat takdelah sangat, nak kata takde idea maybe yelah jugak..mungkin lebih kearah mood sendiri sebenarnya. kalau ikutkan tiap-tiap hari nak karang cerita, kehidupan, pengalaman dan macam-macam lagi.  Since anak-anak tengah aktif lebih ne memang kena pandai-pandai cari masa sendiri. Ikutkan jadual harian nak kata pack maybe ye, maklumlah kadang-kadang sampai tak ingat makan....behehe, yes!!memang rindu nak mengarang dan menulis..sebabnya ia salah satu terapi diri. Sehari-hari mengadap kebahagiaan ne, banyak nak berkongsi rasa..membesarkan anak-anak memang pengalaman berbeza. Tak sangka dari tak suka budak-budak, haku ada anak sendiri...bahaha, honestly masa suami tahu me bukanlah seorang yang sukakan budak-budak, little bit shock jugakla kan?!! to handle kids bukanlah sesuatu yang menghiburkan hati, alih-alih dah beranak pinak ne, i'm totally different person, dulu kalau bab menyinga dengan budak-budak akulah juaranya..sekarang, ehehe, anak menangis tak sihat, sakit, sikit-sikit dah meruntun perasaan, dan hikmah terbesar tu dapat selepas lahirkan ahmad harraz bekas bayi pra-matang. Pengalaman dalam perjalanan hidup tu betul-betul buat kita jadi different person kan? Apapun moga sentiasa diberi kesempatan untuk memberi manfaat kepada orang lain, mohon maaf buat pembaca yang terasa hati dengan entri-entri kat blog ne selama terawang-awang dilaman maya. Moga ukhuwwah fillah terjalin walaupun hanya di alam maya. Thanks sudi baca blog kita...terharu, k bai. Insyaallah cuba merajinkan diri untuk mengarang.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Lately kerap tersedar dari tidur dan teringatkan someone, walaupun dia tak mengenali kita, i'm always praying for her. Terasa rindu nak jumpa, walaupun hanya sekali je jumpa tu pun masa bersalinkan Ahmad Harraz. Selalu berdoa bila tersedar masa anak nak menyusu supaya Allah beri kekuatan dan kesembuhan buatnya. Always imagine one day, i've visit her and hold her hand dan bisikkan kata-kata semangat buatnya, like "you should wake up dear, your sons missing you so much" "just wake up, i know u wanna do it"..ahh, mulalah terasa sayu mata berair cenggini, the mothers feeling memang dalam hati ada tamanT___T. Kalaulah semudah tu, hanya yang menanggung je yg tahu deritanya. 


Antara salah satu point dalam ebook Hidup Luarbiasa, kita minta orang yg tidak berdosa doakan kita, insyaallah Allah makbulkan Doa kita. Pasti pelikkan?mana ada orang yang tidak berdosa atas dunia ne, contohnya begini lah, kita tidak mengenali seseorang itu dan seseorang itu pun tidak mengenali kita, maka tiada lagi dosa antara kita dan dia..maka kita DOA kanlah dia seikhlas hati dan yakin suatu hari Allah akan makbulkan DOA kita. Melalui pembacaan pun dah banyak merubah perspektif dan persepsi hidup kita kan? May Allah bless you always sis, moga Allah pertemukan kita disuatu hari nanti, didunia yg fana atau akhirat yg PASTI, hanya Allah yg tahu. Pelik kasih sayang ne kan..

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign