NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::ESP Betulkan Hormon yg Terganggu Akibat Suntikan Perancang??!!::

10 March 2015

::ESP Betulkan Hormon yg Terganggu Akibat Suntikan Perancang??!!::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..moga pembaca sekalian dilimpahi rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik oleh Allah Taala..



Asyik-asyik cerita sendiri je, memang syok sendirilah kan?nama lagi blog sendiri..behehe. Nak sharing my story selepas consume ESP, rasa bersalah pulak simpan sorang-sorang...hihuui, benda baik kena sharing kata mak!!alhamdulillah kini dah hampir sebulan lebih consume ESP the best effect yang paling ketara adalah dari segi keguguran rambut yang kritikal dah selesai maybe disebabkan faktor menyusu badan. Sekarang rambut nampak lebih sihat, dan yang penting cepat la pulak bertambah inci. Biasa kalau nak panjangkan rambut memang makan tahun, Selain itu, benda yang paling nak kongsi cerita adalah pasal hal wanita. Honestly dalam tempoh setahun ne i'm keep worrying about my period cycle. Sebabnya hampir 1 tahun 8 bulan rasa tak normal..huuu. Salah satu faktor utama adalah maybe breastfeed dan faktor keduanya kes ambil suntikan perancang. Disebabkan masa suntik doktor dah bagitahu details the effect, then masa tu asyik fikir trauma beranak dan memang fikir nak jarakkan kehamilan, so just accept that risk tanpa fikir panjang, asal jangan sangkut dalam masa terdekat je masa tu, sebab rasa tak ready. 




So at one time, terfikir nak stop suntik sebab dah mula berdebar-debar dan takut akan kesan sampingan yang lain, walaupun masa tu dah nampak ketara lepas ambil suntikan, badan jadi belon!!huuu.....Lastly memang decide stop buat suntikan dan tanya doktor bila hormon akan stabil balik?the doctor cakap maybe take time, paling awal 6 bulan ke setahun, paling lewat  tak tahu sebab depend on body..ada yang ambil masa 3-5 tahun untuk subur balik. Masa tu lah rasa mula menyesal ambil suntikan, and this is reminder for me..yes!!BERSYUKURLAH!!sebab apa?nanti kita cerita. Then day by day, month by month punyalah tunggu normal cycle tak kunjung tiba, huu..keep positif lagi sebab fikir haddad belum wean off. Tapi back then bila terbaca pasal perut buncit, pasal cyst, pasal macam-macam, mulalah gelabah udang!!sebab risau, tambah-tambah lagi berkaitan dengan RAHIM kita, that our aset, so tak boleh nak fikir kalau tiba-tiba kilang buat hal, sebabnya keinginan nak tambah anak tu ada disebabkan faktor umur yg masih bertenaga ni...behehe



Mulalah recall balik kejadian diklinik at one time, rasa macam dah dapat balasan Allah sebab tak BERSYUKUR!! punyalah orang lain kemain gembira bila dikhabarkan mengandung, tapi masa tu haku menangis bengkak mata sebab tak boleh terima kes ahmad haddad tak sampai setahun lagi. Tapi betul masa tu maybe Allah nak uji, dan sekarang Allah nak uji, punyalah masa tu sampai termenangis-menangis depan doktor cakap tak ready, kes kesiankan tengok harraz dan haddad masih kecil. Memang banyak fikir negatif. On the way balik  suami asyik give support, bagitahu yg positif aje, barulah diri sendiri rasa confident dan positif balik. Dan nak tahu apa jadi selepas tu?! Selepas buat balik urin test for twice in two weeks IT'S NEGATIVE!! and you know what i felt?yes..i'm frust!!menyesal dan mula berharap, rasa macam bersalah kerana tak bersyukur awalnya, tak tahu kenapa Allah hadirkan perasaan tu...yes sebenarnya masa tu haku tak sedar Allah nak uji, kita ne hamba bersyukur ke tak? Jelasnya aku siap menangis kesal lepas tahu mengandung sedangkan Allah nak bagi rezeki tu, tapi haku?? rasa bersalah dengan perasaan awal tu..u get what i mean?? So bila dah menghadapi masalah tak normal macam ne selepas stop ambil suntikan asyik terfikir peristiwa tu je..mohon taubat kepada Allah ya Rahman...i feel so guilty after that moment. Moga Allah ampunkan segala dosakuT__T......


Disebabkan my normal cycle tak kunjung tiba makanya pernah jugak ambil ubat supaya period cycle terjadi, tapi tak juga jadi, yes!! masa memang takut sebab dah fikir yang bukan-bukan. Akhirnya alhamdulillah, digerakkan hati untuk mencuba ESP sebulan lebih yang lalu, after a week consume, sujud syukur..i'm feel normal now. Moga Allah ampunkan segala dosaku kerana terkhilaf, sesungguhnya aku hanya hamba yang lemah, semoga sentiasa dalam rahmat-Mu ya Allah.  Jangan sekali-kali kita tidak berSYUKUR ok, what happen at the past reminded for me indeed...ok daa



pembaca yang dimuliakan,Marilah sama-sama kita bersyukur kepada Allah SWT samaada syukur dengan lidah, syukur dengan anggota badan dan syukur dengan hati, nescaya kita akan menjadi hamba-Nya yang diredhai dan dikasihi di dunia dan akhirat.Firman-Nya bermaksud: “Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu dan jika kamu mengingkari (nikmat Ku), maka sesungguhnya azab Ku sangat pedih.”(Surah Ibrahim, ayat 7).












--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





 GRAB NOW FOR YOUR HEALTHY!! 
 TERHAD HANYA 100 TONG SAHAJA!!





KEBAIKAN  ESP: 


♧ Membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat. 

♧ Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna 

♧ ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang 

♧ Menyokong kesihatan prostat (lelaki) 

♧ Memberikan tenaga berpanjangan kepada tubuh badan

♧ Meningkatkan tahap kesihatan berada pada tahap optimum
kredit:myuangle.blogspot.com







I'm your Shaklee Distributor, Contact for details & order
WhatsApp/telegram/SMS/pm
Ika greenapel
013.3392721
Facebook greenapel

Insta @greenapel
Fanpages Healthy4Life.com
Blog greenapelife.blogspot.com

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign