NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::OSTEMATRIX untuk yang Tak Suka Minum Susu::

29 January 2015

::OSTEMATRIX untuk yang Tak Suka Minum Susu::

Pernah jugak readers dengan keyword 'air berkalsium tinggi selain susu' sampai kat my blog..honestly me bukan peminum susu lembu apatah lagi susu kambing...bukan tak pernah try minum, dah try minum tapi xmasuk dengan tekak..rasa semacam, hehe. Tapi kalau nescafe, tak tunggu orang offer atau suruh minum, diri sendiri mencari nak minum...nak kata addicted tu xdela..tapi penggemar tu ya!bahehe..disebabkan suka minum nescafe sampaikan ada jugak google mencari resepi nescafe o ais sedap kat my blog..hihihi.

Disebabkan me bukan peminum susu, nak2 yg fresh kecuali susu kambing fresh yang uncle kat masjid klia tu jual(setakat ni yang itu jelah boleh telan), so this habit memang mendatangkan masalah lagi2 kalau tengah mengandung. Dan lagi bertambah masalah bila nescafe one of my favorite sebabnya salah satu sebab punca sakit sendi2 adalah dari minuman nescafe. I didn't remember which web I read about that tapi penulis suggestkan serta merta stop drink nescafe dan sunquick disebabkan kandungan gula yang terlalu tinggi dalam kordial sunquick even after kita tambah air yang banyak..then minuman alternatif yang beliau suggest adalah ribena.huu. So, one of my alternative adalah consume ostematrix masa mengandungkan Ahmad harraz hinggalah sekarang untuk gantikan balik kalsium yang hilang semasa mengandung, menyusu dan seiring peningkatan usia ne. Hmm, tetiba rasa dah tua-_-". Ostematrix memang berkesan sebabnya salah satu my simptom masa mengandung dan lepas bersalin adalah sakit belakang dan sakit tumit, consumed this tablet sangat2 membantu. Sebelum ne nak berdiri bangun dari tidur pun seksa sebab sakit dan sengal2 sendi, alhamdulillah sekurang2 ada jugak alternative for me yang tak minum susu ne cukupkan kalsium yang diperlukan tubuh badan.

Salah satu minuman selain dari susu yang boleh dicadangkan adalah Horlicks!  Me memang amik ostematrix sebab senang, sebelum tidur telan 2-4biji..so xdelah kes malas nak bancuh bagai..hihi. Ostematrix memang recommended terutama yang dah berpengalaman melahirkan anak sebabnya kita tak tahu sebanyak mana kalsium yang hilang semasa kita mengandung^_^…daaaa



ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?


Hubungi saya untuk:-


FREE CONSULTATION


BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

ika greenapel
Shaklee ID : 1174323
healthy4lifedotcom@gmail.com
013.3392721 (SMS, WhatsApp)

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign