NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Nak Berubah ke Tidak? Permulaan Baru dengan Shaklee!!::

18 January 2015

::Nak Berubah ke Tidak? Permulaan Baru dengan Shaklee!!::

sebelum ne dah cerita macam mana detik permulaan join shaklee. Kalaukan ikutkan diri memang zero basic bab berniaga. Walaupun tertanam impian nak berniaga, tapi part laksana impian tu makan bertahun. Salah satu sebab TAKUT, yes takut tak pandai berniaga, takut rugi, takut kena tipu, takut nak keluar modal dan basicnya TAKUTLAH kan?beheheh..hmm rupanya, nak berniaga ne mudah je, asalkan kita nak dan kita bersungguh-sungguh nak buat. Tak tunggu modal berkepuk-kepuk baru boleh berniaga, big mistake fikir macam tu...hihi takde modal pun dah boleh berniaga rupanya. hiii. punyalah banyak fikir dari banyak tindakan dulu. First thing nak berniaga memang kena cari minat kearah mana kita nak berniaga, alhamdulillah shaklee platform terbaik for me untuk start bisness kerana yakin dengan sistem yang digunapakai dalam shaklee dan yang penting i'm the consumer. Nak belajar dan ambil pengalaman tak cukup dengan melihat dan menengok je. kena lalui baru tahu macam mana the step, the feel lastly baru boleh tahu how exactly the business run. 


Kalau ikutkan alasan, memang banyak alasan boleh dicipta, payah anak-anakla, takde masa terluang, anak-anak masih kecillah, tunggu anak-anak besar, tunggu anak-anak cerdik, sampai bila?!!yes sebenarnya takde masa yang tepat untuk mulakan sesuatu. The action to take tu yang penting...hihi, alhamdulillah walaupun seakan nampak kecil langkah permulaan dalam bidang shaklee sebenarnya merubah keseluruhan persepsi kehidupan seharian terasa hidup lebih teratur, terasa lebih terancang dan yang penting jelas matlamat hidup, bukan hidup semata hidup. Nak merubah diri sendiri memang seakan payah, tapi bila kita memaksa diri lama kelamaan ianya akan menjadi kebiasaan. insyallah. Betul, hidup ni perlukan PUSH button and PULL button. takde kedua botton memang akan statik je kehidupan kan. Apepun, i'm happy with i'm doing now. Nak kaya bukan semata-mata kaya material kan?!.daaaa



ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?


Hubungi saya untuk:-


FREE CONSULTATION


BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

ika greenapel
Shaklee ID : 1174323
healthy4lifedotcom@gmail.com
013.3392721 (SMS, WhatsApp)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Hasil perkongsian dari DAO untuk berjaya dalam PERNIAGAAN


1. perlukan KEPANTASAN 
dalam kita nak majukan business, kita perlu bertindak dengan PANTAS, bertindak dengan TANGKAS, bukannya perlahan macam "siput babi". hanya orang yang PANTAS yang kecapi kemenangan. contoh perkhidmatan internet , nak laju je semua, klo perlahan lembap, makan sumpah la internet!!! heehhee..itu contoh la ye!!! 

"fast action, fast result"




2. berbisness TANPA MODAL atau tanpa MODAL yang TINGGI
untuk mulakan perniagaan, seeloknya tidak mengeluarkan modal yang besar.mulakan perniagaan secara kecil-kecilan.contoh nak jual nasi lemak, mulakan dari bina warung satu atau dua buah, bukannya dengan membina sebah wisma nasi lemak dengan modal tiggi tapi jualan sebungkus dua bungkus!! 4-5 bulan, lingkup!!.heheeheh..sejujurnya, elakkan dari BERHUTANG!! elakkan dari membuat PINJAMAN. pilih lah langkah yang bijak untuk jadi peniaga yang berjaya.

"memang bisness saya buat, tak salah pilih!! saya terpilih shaklee secara tidak langsung hasil kerana perkongsian dari set bersalin & menyusu shaklee.mula berniaga tanpa mengeluarkan MODAL sebabnya mendapat KEAHLIAN PERCUMA!! dengan KEPANTASAN melihat peluang bisness, saya teruskan sehingga ke hari ini.alhamdulillah "



3. cari MENTOR atau berguru
cari orang yang dah berjaya kemudian jadikan mentor kita!! sebab apa?? x nak kita ni buat bisness syok sendiri!!jika ada kesilapan kita lakukan, ada orang yg bagi teguran.elak kita ni tersasar dari landasan!!! hilang dari radar!!! heehheh..perlu sangat ok MENTOR!! Mentor pula, bukan main pilih aje,,even dia seorang yang berjaya, tapi pastikan dia seorang yang pandai mengajar!!! dan kita boleh menerima!!! complete untuk MENTOR & PROTEGE.. memberi dan menerima,.
''oleh kerana punya upline yang sentisa bagi semangat dan dorongan serta tunjuk ajar, maka di sinilah saya hari ini.tanpa guideline dan PUSH dari mereka yang hebat itu, mungkin saya pun belum celik mata kot nak buat bisness ni.'alhamdulillah.terima kasih untuk mentor2 ku dalam shaklee.''




dengan bantuan yang dihulurkan oleh MENTOR, ia menjadikan saya terpaksa BERJAYA & terpaksa KAYA!!
credit to :www.suplemenvitamin.com (my mentor)


No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign