NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Botol Kaca LifeFactory::

17 November 2014

::Botol Kaca LifeFactory::

Ahmad harraz dah 2 tahun 5 bulan dan adiknya Ahmad Haddad 1 tahun 5 bulan..hmm, cepat masa berlalu kan? Ahmad harraz sudah mula tunjuk perkembangannya untuk bercakap..buat satu ayat lengkap like 'mama, nak susu' ' Lori sampah ambil sampah' 'hijaunya pokok' 'mana ayah ne?' dan macam2 lagi ayat yang melucukan. Ahmad haddad pula bab copy paste abangnya memang terbaik, sama macam abangnya..1 thn 5 bulan baru pandai berjalan dengan yakin setelah sebulan bertatih. Lamanya Haddad merangkak sama dengan abangnya 6bulan, alhamdulillah sampai masa Ahmad Haddad mampu berjalan sendiri akhirnya, no worries and proud with their effort. Ahmad harraz pandai bab support adiknya untuk berjalan, bila Adik jatuh terus suruh 'bangun Adik!'..lucu betul tengok gelagat dua beradik ne...bersyukur dikurniakan anak jarak rapat, sekarang baru nampak hikmahnya kan? Next punya tatau lah bila Allah nak bagi rasa pulak nikmat mengandung dan bersalin, hanya Allah yang maha mengetahui apa yang terbaik buat hambaNYA..sekarang fokus dengan mendidik dua orang hero ne, nak membesarkan diorang dengan kasih sayang, dan guna peluang ada untuk membesarkan mereka dengan baik...insyaallah:-)

Secepatnya masa berlalu, dah hampir 1thn 5 bulan jugak Ahmad Haddad fully breastfeed, alhamdulillah..moga2 anakanda ahmad Haddad dimurahkan rezeki untuk breastfeed until 2 years. Ahmad harraz pula macam biasalah dengan susu dugronya, dan disebabkan Ahmad Haddad suka tiru abangnya, sekarang pun mula nak berjinak dengan botol susu..huhu, kalau boleh tak nak Ahmad Haddad menyusu botol..niatnya nak Ahmad Haddad minum susu dari gelas je, seem like challenging tapi xsalah mencuba kan? Disebabkan haku jenis kedekut atau dengan kata sopan nya berjimat, botol susu harraz memang dari jenis kaca, almaklum malas nak tukar botol by the time kena tukar after few month, glass bottle better choice for me pasal tak payah risau pasal BPA issue etc. So after six months exclusive pumping, terus guna botol kaca untuk ahmad harraz sampailah sekarang. Tapi nampak gaya sekarang botol kaca dah tak selamat pasalnya dah dua botol jadi mangsa Ahmad Haddad..huhu-_-". So last choice stainless st eel bottle lah pulak kena cari utk kegunaan Ahmad harraz..what say u? Nampak macam oraitt je kan..kena survey dululah nampak gaya..daa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign