NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Beza Pantang Bersalin Ceaser & Normal::

20 November 2014

::Beza Pantang Bersalin Ceaser & Normal::

Alhamdulillah, cuaca cerah dan baik hari ni, hari hujan pun baik jugak..tapi hari panas boleh jemur kain dengan jayanya, seharian mendobi semalam, ahh, kerja surirumah memang non-stop kan? best kan kalau dapat bercuti sehari 'off day' orang cakap. but being fulltime housewife memang menyeronokkan, don't know to describe, but the feeling of freedom tu memang sukar diterjemahkan. Dapat menguruskan suami dan anak-anak sepenuh masa, dapat melihat every milestone anak-anak sepanjang diorang membesar dari saat kelahiran hingga sekarang. Dapat lepak-lepak tengok korean drama, dapat memasak dengan senang hati, seharian tak terkejar dengan punch card. However, being career woman pun sangat best, ada 'me time' boleh window shopping, lepak dengan kawan-kawan, dapat berdikari dan sebagainya. Alhamdulillah, whatever we are, bersyukurlah...bekerja atau surirumah tentunya kita golongan terpilih sebagai wanita. Allah dan tetapkan kita ditempat yang sepatutnya, sesuai dengan kemampuan kita, sesuai dengan keinginan kita dan sesuai dengan keperluan kita. tak payah susah-susahkan hati memikirkan alangkah baiknya kehidupan dia tu!alngkah bestnya kehidupan orang ne..no!!dont' ever, but take for granted what the other do the best and just follow them, insyaallah kita pun sama-sama berjaya...melalut pulak, 

Apapun dalam kekerdilan seorang manusia perkara yang kita payah nak jaga, adalah MULUT!!ya MULUT..bisa merobek dan menghiris hati kita kan? namun apa yang kita boleh buat terbaik dalam menghadapi mulut manusia yang pelbagai, kita senyum and take it in positive way..nak balas mulut takpe, tapi balas dengan ayat sopan. sepanjang pengalaman beranak dua ne, beranak kali kedualah paling payah nak turunkan berat badan, sampaikan dah bermacam ayat orang tegur, eh nampak berisi sangat dah kenapa?lainnya sekarang nampak beza dari dulu..apapun segala kata kena telanlah, walaupun tak suka kan, that's the fact and i know it. Beza masa bersalin cesarean dulu, alhamdulillah semuanya baik, my body back in normal shape, my ceaser scar look much better luar dan dalam ( i know it sebab doctor yang inform masa bersalinkan ahmad haddad)..dan yang paling penting i look much healthier from now on...Bersalin normal untuk kelahiran kedua, walaupun berpantang bukan main, jaga sangat2..yang bezanya, my body tak shape seperti yang first confinement..huu, sedih memang sedih, nak diet pun tak boleh sebab tak menjadi. The first reason, i'm still breastfeeding, and breastfeed mom always HUNGRY!!! grrr...so walaupun susu banyak tapi body makin naik.. T_T
Nampakkan beza after anak pertama dan kedua harraz pun bukan main chubby even exclusive pumping je, gambar kanan tu masa preggy kan ahmad haddad tapi belom tahu, bila tahu i stop immediately ESP, omega, vitc dan b, tu pun dah after 6month makan shaklee supplement lepas lahirkan ahamd harraz. kebetulan susu dan merudum dan yang mangsanya ESP haku salahkan!!behehe;p.sebab nya masa tu kecoh orang dok sebarkan perkara negatif tentang produk shaklee, so me the one yang terpengaruh dengan sebaran tanpa fakta tersebut. Teruskan ambil supplement masa kehamilan kedua, tapi beli kat farmasi saja, one of produk shaklee yang teruskan juga ambil OSTEMATRIX sebabnya memang membantu lenguh-lenguh badan, tambah pula milk are not my favor, so nak tak nak kena ambil kalsium kalau tak habisla gigi dan tulang jadi mangsa sedutan baby haddad...bahaha=p.

Walaupun meneruskan salah satu produk shaklee iaitu OSTE sampailah sekarang, makan makan pun tetap deny kebaikannya sebab dikuasai sebaran dan maklumat yang tak sahih dan negatif, padahal dah merasai sendiri manfaatnya, camtulah jadinya-_-''. So after jumpa, baca maklumat tentang shaklee in details terdetik dihati nak tanya my old school yg berjaya (to be master soon, insyaallah )tentang produk shaklee ne serta berkongsi pengalaman..alhamdulillah Allah bukakan hati untuk terokai dunia shaklee dengan lebih luas. Alhamdulillah masih belum terlambat untuk get in beauty and healthy shape, WANITA & CANTIK memang tak boleh dipisahkan, walaupun suami tak menekan dan ambil kisah, but we SHOULD, MUST & COMPULSARY...demi keharmonian rumahtangga dan yang penting demi diri sendiri, nak cintakan orang lain, kita mesti cintakan diri sendiri dulu.
panjang cerita pengalaman kan? so me dah order OMEGAGUARD & VITAMIN E untuk membantu bakar lemak-lemak tak diperlukan & yang bagusnya ianya tak beri kesan pada ibu menyusu like me, malah beri manfaat pula buat Haddad nanti insyaallah. Moga misi mendapatkan bentuk badan yang sesuai serta dapat menyerikan wajah yang kusam ne berjaya, insyaallah. GOOD LUCK FOR MYSELF!! trust me, VIT E, VIT C, OMEGAGUARD & OSTEMATRIX benar-benar membantu bila ingat dan tengok balik gambar dulu, so i'm not regretted for what i missundestood but i'm regretted kalau lambat bertindak..JOM SIHAT & CANTIK bersama shaklee..omega sekarang tengah promo hebat, beli 6 percuma 1, siap dapat free membership pulak tu seumur hidup, nak beli 2 pun boleh dapat 5%off..BESTKAN?!!






Untuk Free Consultant
ika/greenapel
Shaklee Independent Distributor
SID: 1174323
Whatsapp/SMS : 013-3392721
Emel : healthy4lifedotcom@gmail.com

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign