NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Wake Me Up When September End!!!::

24 September 2014

::Wake Me Up When September End!!!::

Mungkin musim hujan Sekarang...takpun bumi dah hilang turutan musim dek bertambahnya kelewatan usia...lama sudah tak menjenguk laman tulisan maya...malas bukan penyebab utama, ok it means malas pun puncanya jugak, mihmihmih...lebih kepada mengelak anak-anak melihat bondanya mengadap gadget...bukankah tidal adil merampas childhood milestones moment dari mereka bila mengadap menda alah ni...Cuba membataskan diri dari 24hours with technologies atau lebih kepada media social...anak-anak pun tidaklah terpengaruh sama menjadi penatap setia skrin sesentuh ni, huuu. The moment Ahmad harraz knowing to use this 'touch screen' click here and there especially upin ipin...situasi tu sangat menakutkan...sebab apa?sebab bila kita panggil namanya sikit pun tak toleh and take a time to respond...ohhh my! this should not happen..so after a days train myself to control hide the gadget and turn off the TV except at 11am(it's time for Bella & Korean drama at 12...kahhh, I couldn't control myself to not watching) soobss! So hasilnya ahmad harraz da pandai isi masa dengan belek buku, main kejar-kejar, bergurau senda dengan adiknya and much more hungry to eat..well good for eaty picker toddler like him..sekarang selera Ahmad harraz bertambah baik...alhamdulillah...last but not least much more energy for their mum tidy up their toys here and there 7689428899 times in a day...pppffftt..setelah lama tak bersiaran akhir ada jugak entry for september...bersesuaian dengan lagu wake me up when September end..baruku sedar September dah nak berlalu...baru sedor....btw abaikan entry kelam kelibut spelling berterabur..that's why I hate smartphone, how to turn off auta spelling?grr..more update at my instagram..ciri-ciri blogger dah malas buat entry...bahaha..bubye

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign