NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Tips Lembutkan Daging/ayam/ikan Sejuk Beku Sepantas 5minit::

21 August 2014

::Tips Lembutkan Daging/ayam/ikan Sejuk Beku Sepantas 5minit::

Wahh..tetiba pulak nak jadi chef celup sepantas 5minit jugak kekdahnya...buat suri sura rumah jugak para career women yang suka memasak dan cuba meminimumkan masa memasak..tips ne sangat bermanfaat...jimat masa kat dapur nanti sebab dah tak payah ternanti-nanti daging atau ayam atau ikan frozen lembut baru boleh start memasak,terutamanya isteri-isteri bekerja yang berusaha balik rumah untuk masak secara pantas. Tips biasa yang kita tahu letak frozen food yang kita nak masak tu kat bahagian bawah freezer pagi sebelum pergi kerja atau belah malam ..sempatla yang beku tu cair sebelum kita balik memasak...lagi sadis tak ingat terus nak keluarkan frozen food-_-". Masa tu nak masak, masa tu jugaklah baru nak keluarkan frozen food..so lepas neh no worries ok

Yang tips kita nak kongsi ne maybe ada yang dah apply..it' s ok, mari kita kongsi sekali lagi tips ne supaya kerja didapur lagi mudah..tipsnya frozen food like frozen meat memang ambil masa untuk lembut...so what we've to do is??jeng jeng jeng..sediakan 2 steel pot dan isi air, letak frozen food dan tindih lagi dengan steel pot..insyaallah it's won't take a long time.. Tak jelas? Boleh refer gambar bawah..senang kan?so mehla praktik lepas ne..oh! Update entri via smartphone memang tak best..time ne jgk charger lappy nak rosak...duhh!!k daa...


No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign