NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Senarai Restoren Nasi Arab Sedap::

05 May 2014

::Senarai Restoren Nasi Arab Sedap::

Me and hubby memang penggemar nasi arab, rasa tak keruan pulak kalau tak pekena nasi arab dalam tempoh yang lama, actually bukan setakat penggemar nasi arab je kot, semua kalau bab makan memang gemar la, haha..tu yang laki bini macam di pam-pam..maklumlah sejoli bab makan, hahah...mula terjebak dengan nasi arab masa tahun 2009 first restoren kitaorang try al-rawsya yang asalnya di ampang dan masih kat kawasan perumahan elite tu...kesedapan al-rawsya yang dahulu memang tak dapat ditandingi dengan al-rawsya yang sekarang yang terletak kat bulatan kg.pandan...memang sedap dan original rasa kesedapannya..sekarang maybe dah bercawangan the taste dah tak sama...so after dah try beberapa nasi arab dari restoren yang berlainan, dalam banyak-banyak restoren arab ne memang tak boleh lawan kesedapan nasi arab di SABA, cyberjaya..yess exactly, the taste masyaallah, memang sedap!! 

Antara nasi arab yang kitaorang dah try ZAM ZAM restaurant kat shah alam, quite okay, sedap memang sedap tapi macam kurang feel sikit...sebabnya terlalu banyak rempah dan nasi lembik...as long as nasi arab i think okaylah kan...restoren ne memang choice kitaorang kalau pergi shah alam, sebabnya selesa satu dan boleh jimat sikit part makan...hihi. Kalau rasa nak fefeeling kat arab betul pergilah makan kat AL-DIAFAH dekat dengan stadium bukit jalil..restoren ne memang sangat mewah dengan hiasan ala-ala kat arab punye...rasa lip-lap sekejap kalau pergi makan kat restoren ne...nasi arab kat sini pun sedap..tapi agak pricey padanlah dengan jamuan mata & fefeeling yang korang dapat rasa macam tengah makan kat padang pasir gituuu..mihmih...memang puas hati, kat sini the best thing yang paling sedap air yogurt yang original..memang sedap...masa mengandung kan ahmad harraz dulu memang haku mengidam makan kat sini...nasib suami layan, hahah...dekat putrajaya pun ada jugak area presint diplomatik, kedai ala-ala mamak sekali tengok tapi menu masakan arab semua ada... MR.KABAB&BRIYANI kalau tak silap...hmm, taste nasi arab kat sini bolehlah..nak makan sekali sekala bolehlah...haha, tak berapa feel taste nasi arab sebabnya entahlah...try sendirilah, taste kita tak sama okey...kahkah...tapi harganya sangat affordable..really !!no doubt!!HADRAMAWT yang centre tak pernah lagi kitaorang try, yang cawangan kat putrajaya dah tapi the taste tak memenuhi selera, bersepah dengan rempah satu, nasi lembik..the latest kitaorang try pasal masuk dalam rancangan saffiya, nasi arab TAIF kat seksyen13 shah alam gitula nama kedai, so mestilah kena try, tapi...err, cukuplah sekali.. beria je dalam tv nengoknye...huu, so kesimpulannya dalam banyak-banyak nasi arab kitaorang makan the SABA one, really had a great taste...walaupun restoren tak class, tapi the taste memang sedap...tiap kali pergi memang beratur jugak even take away, even nak makan situ pun kena beratur jugak..kes penuh dah restaurant, nak makan pun kena bergilir...memang terbaikk, tak pernah kecewakan tekak ne..hehe and most our favorite tentulah mandy lamb..ok daaa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign