NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kahwin, Cuti & Anak saudara::

28 May 2014

::Kahwin, Cuti & Anak saudara::

eheemm...lama tidak bersiaran, maklumlah sibuk dengan urusan duniawi ni..huhu..Alhamdulillah bulan mei terlalu banyak peristiwa gembira bagi kami sekeluarga..having a big families is a good for us..mak ayah dapat cucu baru atau dengan kata tepatnya i'm officially being an untie for my adorable nephew...yehuu!!dan bertambahnya anak menantu mak ayah dalam keluarga kami..yeah, the two big thing nikmat Allah bagi pada kami sekeluarga di bulan rejab ne, alhamdulillah ya rabb..

so few days before, me and sons bertolak balik ke kampung dulu untuk urusan majlis perkahwinan adik without their father, first flight for Ahmad Haddad and second time for ahmad harraz, and first time for me to handle both of them...huu, pengalaman naik flight bersama anak-anak kecik ne like a nightmare i told you...haha, 45minit penerbangan bagaikan 10 jam, huwaa..ikutkan keduanya okey je sepanjang 30minit pertama, tapi disebabkan keduanya bangun awal pagi, so nak tidur punya pasal terus meragam, nasiblah my sis bersabar dengan karenah anak sedara sendiri, hihi..walaupun 15minit terakhir sebelum mendarat seakan pasar malam riuh disebabkan suara tangisan anak-anak atas kapal, we arrived safety...apapun pengalaman bawa anak-anak naik flight bagus untuk masa masa hadapan mana tahu nak jejak tanah haram boleh bawak anak sekali..tu baru dua anak handle, dah huru hara-.-". tak tahulah macam mana rupa bila dah bertambah sorang lagi..dari rupa bibik terus jadi bokbong aku ne-.-''...
cilok gambar dari insta je, punya pemalas haku sekarang...ahhaha
Balik kampung kali ne jugak untuk menjenguk anak saudara sulung, sedikit excited disitu, maklumlah baru boleh bahasakan diri sebagai mak saudara...hahah=p. Disebabkan majlis kali ni dikira majlis last sebab majlis-majlis akan datang lambat lagi pasalnya my youngest brother and sister still bersekolah, so terlalu pack event yang ayahanda rancang...little bit exhausted tapi terasa sangat meriah even ramai jugak mak-mak sedara tak dapat balik disebabkan cuti sekolah belum bermula...so balik awal sikit sempatlah menolong sedikit parents nak siapkan doorgift dan certain things yang tak siap lagi..huu. itu jelah nak bercerita, lemau nak menaip, banyak part mendobi kena settle disebabkan next week program padat, majlis menyambut menantu ke melaka, direct ke kedah dan pusing balik ke kelantan, majlis kahwin punya pasal. ok daa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign