NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Potong Rambut Sendiri::

21 April 2014

::Potong Rambut Sendiri::

wallla...dah lama sangat tak menulis dialam maya ne...tambah-tambah semenjak pandai berinstagram, sendi jari jemari chomell ne serba jadi pemalas...kahkah...asyik asyik scheduled entry je..itu jelah mampu!! memang perasan since dah ramai blogger beraliharah ke instagram..terus senyap sepi blog..macam i la oulss...hahah..malam memang wajibun tidur awal, maklumlah tidurkan anak, ngan maknye sekali lelap terus...tambah pulak dah ada fakta baru wanita kena lebih tidur...tak sia-sia waktu bujang dulu haku kuat tidur, waktu mak-mak ne dah potong sikit time tidur..alhamdulillah masih mencukupi walaupun kadang-kadang tahap rabak mata tu ada..kihkih..jangan haraplah nak dapat banyak tidur bila dah beranak pinak ni weii...apapun bersyukurlah...mihmih. Lagi satu bila dah jadi mak orang ne jagalah kesihatan ye..kalau tak haru satu rumah kalau dah maknye tak sihat..ibarat tengkuk(isteri) sakit, kepala(suami) pun sakit jugak...dah tu dapat bebelan sebakul darab sebakul khas dari mak dicinta dan suami dicinta kes demam urat sebab minum ais banyak sangat...kahkah, ini orang panggil sendiri cari penyakit...-.-"
apapun nikmat sihat tak dapat dinilai dengan wang ringgit...harus beringatlah , orang lain berpantang setahun dari minum ais kita plak pantang nengok ais, terus mendapat demam urat-.-'...

Apapun, disebabkan kesibukan urusan rumah tangga, mahkota yang satu ne tak sempat nak diuruskan..haku kadang-kadang berangan bestnye kalau suami sendiri boleh potongkan rambut isteri...tapi tak payahlah berangan macam cinderella ataupun bak rapunzel..less expectation is more about happiness, takdelah kita berharap yang bukan-bukan dengan suami..sekurang-kurangnya takdelah nanti suami dah tolong potongkan rambut kau plak sibuk komen kritik tak cantik, tak puas hati...last-last makan diri...habis cerita, so kita tak payah merumitkan situasi, kita cuba mudah-mudahkan...gitu, so after get a permission, terus potong, wahh tak tersangka pulak ada keberanian potong rambut sendiri...sebelum ne tak pernah pulak ada perasaan cuba nak potong sendiri, so after this takde masalah dah, cuma part kemaskan tu kena mitak tolong suami jugak...hihi..itu jelah nak cerita..kbye...daaa


No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign