NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Harga Tiket Zoo Taiping::

13 January 2014

::Harga Tiket Zoo Taiping::

me and hubby ne memang tak sah kalu tak jejak kat zoo, masa dating dulu berdating kat zoo, lepas kahwin pun berjalan kat zoo, mengandung pun jalan kat zoo dah ada anak konpem-konpemlah haku jejalan kat zoo...wakaka!!entah hape ke motifnye..tapi my hubby said, tu tandanya kita pencinta alam..indeed!! siapa tak suka kan tengok beauty of nature ne...so alang-alang sampai taiping pergilah menyinggah, menengok-nengok binatang dan segala habitat kat Zoo Taiping..memndangkan kitaorang pukul 8.30pagi dah keluar nak ke taiping, so pandu lalu jelah for the breakfast..ingatkan nak makan pagi ala-ala berkelah kat Taman Tasik Taiping tapi my hubby ajak masuk zoo terus..so apalagi breakfast dalam zoo la jawabya...hahah=p.Ahmad harraz pulak masa mula-mula masuk nak berdukung aje kejenya, but he know to looking at animals especially at monkeys yang tergaru-garu ketiak..huahua..most of 3km kitaorang jenjalan dalam zoo, berpeluh sakan...tapi best, terapi diri tengok nature at the same time bakar lemak..huu.Tak banyak gambar kitaorang sempat ambik memandangkan kamera rosak, terpakslah guna cokia je amik gambar. kalau ikutkan my hubby terus nak cari kamera kat sana, tapi atas nasihat isteri terpaksalah kena ikut atas faktor bukan keperluan...muahehe, padahal haku punya niat nak beli biar puas hati...ngehngeh



Tak sempat nak mengupload gambar. For me, antara Zoo negara, Zoo Melaka & Zoo Taiping, zoo negara paling not worth..cehh, tu my opinionla berdasarkan pengalaman sendiri..sebabnya, entahlah tak hijau sangat, binatang pun dah macam tak terjaga sangat..tak berbaloi dengan harga tiket. Zaman me n hubby pergi tu tiket harga RM30, klau dibandingkan dengan zoo melaka yang lagi hijau, rimbun, terasa lah duduk dalam zoo, same with zoo taiping, landskap cantik, dan yang penting harga tiket berbaloi dengan servis n apa yang kita dapat or hayati.Harga tiket masuk dalam RM16 untuk orang dewasa dan RM8 untuk anak..worth!!next hunting maybe ke Farm in the City atau safari wonderland...macam menarik aje kat sana kan??..insyaallah ada rezeki anak-anak bolehlah kesana nanti...daa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign