NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Taman Rekreasi Gunung Lang::

23 January 2014

::Taman Rekreasi Gunung Lang::

Last day before bertolak balik my hubby decide nak singgah kat taman rekreasi gunung lang...cantik katanya, me follow je la, orang nak bawak...kihkih...pagi-pagi sebelum bertolak tu kitaorang sempatlah jugak berjalan-jalan sekitar resort hirup angin segar pagi sebelum balik...sempat bertanya kat receptionist a few questions..katanya resort ne baru je dua tahun beroperasi even dah 10tahun bertapak dengan madhad tahfiz yang asalnya dibina..resort ne private resort untuk family pemilik ni tempat ne..kira oklah tempat ni sentiasa hidup dengan laungan azan dan bacaan al-quran dari budak-budak tahfiz tu..patutlah madrasah cerah je setiap masa..me n hubby pun takdelah scary sangat duduk kat villa tu memandangkan kitaorang pengunjung awal yang sampai disebabkan bukan weekend..huu, hari kedua tu baru nampak pengunjung lain datang. Biasanya kat sini memang pack waktu holidays n school-breaks. Rusa yang dibela tu pun sebab hobi pemilik resort ne dari seekor dua lepastu beranak pinak jadi sekandang, woowwwee hebat hobi orang berduit ne ye..huu
 pandangan dari villa kitaorang menginap..nampak jeram
 chalet yg kayu ne ada 3 single bed kalau tak silap, tu kitaorang tak amik junior suite tu..
 kandang rusa kat belakang
 sarang lebah dimana-mana, jadi sebahagian landskap kat resort ne

family portrait a must
after check-out kitaorang singgah breakfast dulu sebelum ke Taman Rekreasi Gunung Lang. kat sana takde ape pun melainkan taman menghijau..kitaorang just berjalan-jalan dan rest je kat sana sambil melayan budak yang baru dapat jalan dan menikmati alam sekitar. memang sepuas hati ahmad harraz berjalan kat sana. lencun baju berpeluh sakan.so no regret singgah situ, sukalah kitaorang tengok gelagat anak-anak. nak ke taman gunung lang tu kena naik bot, RM3/head, free for kids.dalam 2jam jugak kitaorang melepak sana..
 bot ulangalik ketaman
 asyik tengok others kids main playground
kenmain je jalan, 
indeed we're truly nature's beauty..hahah..so percutian kali ne memang banyak ketaman la kitaorang, duduk pun dalam dusun..what a nice travel with a kids this time..kalau ikutkan plan asal kitaorang nak bercuti area selangor je, pastu tukar plan ke kedah, lastly sampai perak...muahehe..maybe next destinationla la tu kotkan..maklumla after 2005, me memang tak jejak ke kedah, tempat study dulu, rindu plak..insyaallah..daa

1 comment:

  1. comeynyo tempat ni. nati nok masuk daley wishlist :D

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign