NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Syamille AgroFarm & Resort, Kuala Kangsar ::

22 January 2014

::Syamille AgroFarm & Resort, Kuala Kangsar ::

Lupa pulak nak bercerita tempat penginapan kitaorang duduk sepanjang 3h2m tu..my hubby book resort Syamille AgroFarm n resort..ala-ala dok kat kampung katanya, ada dusun buah, tasik, jeram dan banyak lagilah..so sesampainya kitaorang petang tu, terus ke villa yang di book...so disebabkan me n hubby high expectation sikit nampak best sangat tempat tu, sekali tengok dalam villa, frust jugak..tapi oklah not bad yang penting kat villa ne ada double bed queen even takde penghawa dingin..yang pasti memang sejuk, sebab duduk kat kaki bukit...kitaorang frust ingatkan musim buah ne dapatlah kitaorang makan free kat kebun dusun yang ada...rupenya dah habis musim kat situ..lol!!takde rezeki kitaorang...huu


so, petang lepas kitaorang balik dari taiping terus kevilla untuk berehat sepenuhnya kat resort menikmati kawasan sekeliling. Suami dah plan awal-awal rupanya nak mandi jeram dekat ngan bilik kitaorang sambil layan makan durian..masyukkk betul. Memandangkan resort ne private area, jeram kat situ memang sangat bersih dan yang penting takde pengunjung yang mandi manda situ, kitaorang yang rasmi dulu...wakaka, memang best!!Ahmad harraz pulak, memang ada dalam misi nak kenalkan dia mandi dengan air sejuk..huuu, selama setahun lebih asyik jumpa air suam/panas aje, kali ne kitaorang nak ajarlah berendam air sejuk...kesian anak haku, nak orang lain umur 3bulan dah mandi swimming pool...haku baru je nak kenalkan swimming pool ala kampung...hahah..hentam jela nak, asal kenal..mula-mula memang meraungla terkena air sejuk tu, but me suh hubby takes a time to ahmad harraz slowly touch n play with the cold water...mula-mula hujung-hujung kaki je dia masukkan dalam air..geram je nengoknye..tapi lama-lama mula main kais-kais air sambil tersengih..lastly, terus turun berendam, berjalan-jalan, dan tak nak naik dari main air walaupun dah biru kesejukan..


amboi sakan yg ne tido sambil dengar deruan air jeram
kesimpulannya boleh bagi rate 7/10. view dekat syamille resort so nice n harmony. Ada kandang rusa, tasik, jeram dan yang penting sekeliling resort ne penuh dengan sarang lebah untuk hasilkan madu kelulut. yang tak best resort ne takde sedia breakfast in package, samada nak makan kat restoren resort atau cari makan kat luar. So malam kedua tu after dah penat mandi jeram petang tu, kitaorang makan kat restoren resort jela, penat dah rasa malam tu. Makanan kat restoren tu quite ok sebab orang siam masak menu orang siam, maka bestla jawabnya. Terasa keoriginalan kesiaman masakannya tu...hahah, bahasa pun hai..
 menunggu makpaknya bersiap

suka dapat kiss dari abang harraz
gambar makan nan hado, sebab dah masuk dalam perut..dalam pale dok pikir nak tido je...hee, dua orang budak cute ne pun ok sangat walaupun penat, dah tertidur yang kecik tu masa nunggu makanan sampai..bolehla mamanya makan dengan tenang...k daa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign