NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Ombong Itik Salai di Jalan Hulu Langat Batu9::

21 January 2014

::Ombong Itik Salai di Jalan Hulu Langat Batu9::

On the way balik dari makan tengahari di agrotek kitaorang tersalah jalan...emm, nope!i think bukan tersalah jalan tapi jalan yang pernah kitaorang lalu masa datang sungai congkak dah tutup...sebab tanah runtuh, so kitaorang lalu ikut jalan bukit mane entah, lagilah scary ok...denagn berliku-likunya..tapi nasib baik jugak dibuatnya lalu ikut jalan tu, lucky for us jumpa gerai tepi jalan yang jual itik salai...payah nak jumpa ne..kitaorang memangla penggemar itik terutamanya itik panggang...wee, so apalagi hubby patah balik sebab dah terlepas nak stop..orang nogori yang berniaga..bab-bab salai ne memang femes untuk masakan nogori...hubby pilih yang sederhana besar untuk kitaorang makan.hambeekkk, seekor itik dua orang makan, mana tak heavennya...kahkah, dasar perut labuh, no wonderlah ramai tanya haku mengandung lagi ke?aminn...mudah-mudahan dimurahkan rezeki lagi nanti...
 siap dengan no phone

Actually bukan itik salai je yang pakcik tu jual, ada daging, ikan keli dan ayam salai...so pilih yang mana berkenan either kita nak bakar atau nak beli yang salai je...hubby pilih itik then pakcik tu tanya, nak bakar terus ke?ke nak bungkus balik masak kat rumah, boleh masak lemak cili api, gulai rempah, kerutuk dan sebagainya..bakar terus caj rm2, harga setiap item berdasarkan saiz..so, memang tak menyesal kitaorang singgah beli itik salai tu, pakcik tu bakar sedang-sedang je, tak kering isinya..balik tu terus goreng nasi, buat sos pedas, panaskan balik daging itik dengan pemanggang, makan buat lauk dan ratah itik salai dan bakar tu..maveless ok..berbaloi beli seekor pun...alhamdulillah. So korang trylah itik salai ne kalau termengidam ke, memang lain dari lain, tak sama dengan itik panggang mohd chan..beza, memang berbeza!!..haku memang suka mengidam/makan pelik-pelik, kalau ada landak salai pun best jugak ye-.-"...

2 comments:

  1. alamak kita pun tatau nak explain kat mana tempat ne, tapi jalan cheras,cuba klik kat fb, rasanya ada map nk pegi situ...link kat bawah

    https://www.facebook.com/pages/Ombong-Salai/588627211197911

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign