NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Ikan Bakar di Crystal Bay, Melaka::

29 January 2014

::Ikan Bakar di Crystal Bay, Melaka::

hurm, neh cerita hampir berbulan lepas, entri kepam,muahaha..kalau pergi melaka memang tak sah kalau tak makan ikan bakar ye..penangan kakak n abang long haku hantu ikan bakar ke hape...haha, so setiap kali sampai melaka memang sah-sah makan ikan bakar, untungla hai perut, harus kedepan dengan jayanya...memandangkan my family datang that week menghabiskan saki baki cuti sekolah sambil menjenguk cucu-cucu yang makin membesar, my parent stay a night at my house then esoknye terus ke melaka..ehemm, actually ke melaka sambil menyelam minum air orang kata, menjenguk bakal ahli keluarga...insyaallah moga dipermudah...honestly, sangat suka tengok rumah-rumah kat melaka, klasik, bersih, teratur dan macam awesome je...selama-lama sampai melaka ne tak pernah lagi merasa coconut shake kat sana, next time maybe..berniat nak bawak anakanda ahmad harraz jalan-jalan kat zoo sana lagi..almaklum baru dapat kaki, kita kasi jalan sepuas hati, tapi taktahu lah entah bila pulak nak menjejak sana...oraiit, terus haku merepek tak tentu hala..

katanya makan ikan bakar kat crystal bay..servis kat situ memang tiptop jika dibanding dengan umbai..masakan best, tapi gambarnya nan hado,wakaka... memang banyak pilihan dari gerai ke menunya, sejak beranak pinak ne, lom menyempat lagi nak snap situ sana sini, sempat makan pun dah rasa nikmat, maybe anak dah besar sikit bolehla ye jadi photographer tak bertauliah...huuu..apapun kat melaka kebanyakan rumah tanam pokok rambutan, kalau kat kelantan kebanyakan rumah tanam pokok mangga..tersiratnya?haku pun taktahu...hahah=p. k daa..

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign