NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Anak Ketagihan Gadget::

02 December 2013

::Anak Ketagihan Gadget::

2 hari yang lepas genap sudah ulangtahun pernikahan kami..alhamdulillah atas nikmat yang diberi sang pencipta, tiada yang lebih indah selain mensyukuri segala yang dianugerahi sepanjang meniti usia kehidupan yang sementara ne..tanpa dugaan tiadalah indah hidup ini, tanpa cabaran dan ujian tiadalah kekuatan dan kesabaran, tanpa kepahitan tiadalah kemanisan disebalik apa yang terjadi..terlalu banyak hikmah berumahtangga, dua tahun pernikahan masih dalam tempoh perkenalan buat kami untuk mencari persefahaman, keserasian, tiada yang sempurna melainkan saling melengkapi antara satu sama lain..insyaallah, semoga kami suami isteri lebih bertanggungjawab antara satu sama lain dan beramanah dalam menjaga perhubungan dalam mendapat keredhaan-NYA...insyaallah, amin

so dah meleret-leret macam ucapan menang anugerah..nothing to write and no ideas to start this, but i think the article from saiful nang & wardina recently good for us to think..for sake of our child, maybe it's not easy to practice..but does need effort from we as parent..it about gadget, gadget and gadget..ada pro and cons about this, melihatkan reliti kehidupan masa kini, really scary right?..i think belum terlambat for me and hubby to realize and practice this, little bit frustrated  with myself..memandangkan ahmad harraz dan ahmad haddad sedang mengalami perkembangan yang aktif diusia emas ni, sangat kecewa bila kebanyakan masa tv dibuka..dan yang menontonnya adalah anak-anak kecil yang masih suci ne, huuuT_T..walaupun ahmad harraz ada rancangan kesukaannya tersendiri like azan, rasul yang kata, upin ipin, fattabouni, al-khawater dan zikir or something like kuliah zohor dan asar (funny kan?sebab ayahnya pun tak tengok), almost tv alhijrah adalah pilihan ahmad harraz, tapi sampingan iklan yang tidak sesuai dilihat dan didengar almost he watch it..so ada juga kesannya..for me al-khawater sangat rancangan sangat bermanfaat untuk audit diri kita..kadang-kadang termalu sendiri kerana anak-anak adalah hasil cerminan kita, setiap perlakuan anak-anak adalah refleks dari perlakuan kita..macam mana nak bentuk anak sedangkan kita sendiri sedang meniti kesilapan, astagfirullahallazim, dari sekecil-kecil perkara hatta rutin tidur pun ada kesannya..semoga segala ilmu bermanfaat kita dapat ambil sebagai pelajaran untuk diamalkan...insyaallah, dan semoga entri akan datang juga lebih bermanfaat buat diri dan pembaca...untuk mengubah sikap dan sifat kita bukan perkara mudah..semoga diberi kekuatan oleh
NYA...amin

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign