NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kuarantin kerana Chickenpox::

07 October 2013

::Kuarantin kerana Chickenpox::

Dah hampir sebulan lebih berhujung minggu dirumah, bersambung dari yang anak-anak demam batuk berkahak...apa perasaan anda dikurung sebegitu rupa?? jawapannya adalah dah takde perasaan dan rupa tak macam orang dah, rasa nak makan orang...huahua, kesian betul haku, takpe takpe..ne baru nak duga sikit dah menggelabah tak tentu hala, nasib ada wifi...kalau tak dah jadi gorila, wahaha...kiddin'..apapun kalau dah nama duduk rumah aje, makan vera tido ajelah..menggemukkan badan..hope my sons cepat sembuh...dua-dua kena chickenpox..huhuT_T..poor my sons, kecik2 baby pun dah macam-macam sakit kena..aduhai hati sabar jelah-.-"..so disebabkan chickenpox/cacar air atau 'bertih' istilah ore kelate, terpaksalah kuarantin anak-anakku sayang, mahu nak keluar jalan-jalan jangkitkan orang lain...makan sumpahla nanti..haha, so better berkurung untuk kesihatan anak-anak jugak, chickenpox ne boleh berjangkit melalui sentuhan, senang cakap mudah nak berjangkit bagi orang yang belum  pernah kena chickenpox ne...giteww..apa boleh buatkan, fikir positif bahawa sakit anak-anak ne Allah nak ringankankan beban dosa makpaknye..huhu, nak suruh banyak sabar, usaha, tawakkal, dan yang penting lebih dekat dengan sang pencipta..wallahualam..
so, apa boleh buat dengan chickenpox ne?doktor cakap virus ne takde penawar, ia akan sembuh sendiri..yang penting kena sentiasa jaga-jaga takut demam panas, selsema dan batuk..alhamdulillah my sons dah demam awal-awal kot, pakej sekali batuk ngan selsema..huhu, so sekarang tunggu bintil-bintil air tumbuh dan meletup je..sapu calamine lotion untuk kurangkan gatal dan miang bintil tu..tak lupa jugak bagi air tawar kiriman dari tok ayah buat cucu-cucunya..hehe, petua minum air kelapa lom buat lagi untuk ahmad harraz, baby haddad still baby lagi, takkan nak bagi air kelapa jugak??huhu..doakan my sons cepat sembuh...daa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign