NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Catatan buat Anak, Cepatnya Anakanda Membesar!!::

23 October 2013

::Catatan buat Anak, Cepatnya Anakanda Membesar!!::

Merenung wajah suci anak-anak ketika tidur menimbulkan perasaan yang sukar ditafsirkan..betul tak?kadang-kadang terfikir terlalu cepat anak-anak membesar..rasa tak puas lagi melayan keperluan anak ketika baby...owwh, ahmad harraz cepat awak membesar, sekarang dah sibuk-sibuk berlatih menggunakan kaki berdiri sendiri, tidur tidak bertepuk bontot..mama rasa belum puas melayan kehendak awak masa baby baby dulu..tak puas menatap wajah baby awak dulu waktu dalam pantang, tak puas lagi mama melayan awak masa dah pandai bercakap-cakap bahasa baby..sekarang dah pandai tunjuk diri nak independent..semua nak buat sendiri...oowh, rasa nak suruh awak masuk balik dalam perut mama, jadi baby kecil mama semula..mihmih...how time flies..emm, macam tulah agaknya mak kita rasa bila tengok anak-anak dah besar, kahwin dan punya kehidupan sendiri kan?alhamdulillah Allah kurniakan ahmad haddad buat pengubat rindu mama melayan kerenah baby.. alhamdulillah mama bersyukur kerana diberi rezeki untuk melihat awak berdua membesar dan berkembang dengan jayanya setiap saat...semoga sentiasa didalam lindungan Allah anak-anakku, membesar dengan penuh kasih sayang dan keberkatan hendaknya...amin
seriously miss u ahmad harraz when u still baby till now..adudu, nih kes teringat 47hari ahmad harraz kat nicu lah neh..muahaha
so now, rasa macam tak percaya and the miracles that Allah give for ahmad harraz, ahmad haddad and me..the strength, the feelings, bila melihat ahmad harraz membesar dengan sihat dan semangat jitu...i feel so bless. yes!!indeed, the only mother who through the moment with premature baby like me who will truly understand the feelings..allahuakbar,the test from you ya rabbi mematangkan diri..hope i will be the best mama for you anakanda...love you both ahmad harraz & ahmad haddad..ok, daa, emosi dimalam hari..belum lagi anak nak kahwin..dah macam ni gayanya...huu.. love u too mak ayah yang besarkan kita..oowhh miss them so much

4 comments:

  1. cun muka cam anak mat salleh putih melepak,,,,semangat badan dia masa baby...bila tgk gambar baby niii buat teringin nak ada baby balik haaaaa.....

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, kurniaan allah..sekarang dah mengecik balik body dia, banyak sangat kerjanye...huu ehh?boleh jer kak proceed, wat teman kat rumah bila sume abg n kakaknye dah
    study jauh2...takla sunyi t...mihmih=)

    ReplyDelete
  3. skrg mama suruh anak cepat membesar.. nnt bila anak dah membesar minta anak kembali baby.. kiki.. me pernah merasainya.. kiki.. rasanya lg senang anak masa kecik dari dah besar nih... kahkah

    ReplyDelete
  4. kannn??mm,tulah mencabar nak besarkan anak zaman skang ne...kalo boleh nak kecik comel je selalu..miahaha

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign