NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Balik dari Beraya Haji::

21 October 2013

::Balik dari Beraya Haji::

fuhh, lama betul balik beraya haji, letih seharian perjalanan balik semalam belum hilang lagi...yang penting puas hati balik kali ni makan daging sepuas hati,okeyy tetiap kali raya haji memanglah kejenya makan daging aje..tu pasallah bertambah-tambah lemak tepu kat badan yang sedia berlemak berketul-ketul ne..akhirnya siapa yang stress??haku jugak-.-". so balik beraya haji kali ni memang sibuk memanjang, sibuk atas jalan raya..pergi balik rumah mak mertua ngan rumah mak ayah..letih hoii nikah ngan orang dekat pun, letih ulang alik atas jalanraya tu, pagi rumah mak mertua, petang rumah mak ayah, malam tido rumah mak mertua, pagi esok balik rumah mak ayah, haku pun tak tahu apa motif ulang alik macam tu sedangkan boleh je tidur dua tiga hari dulu rumah mak mertua sebelum balik rumah mak ayah..muahaha...apapun raya haji tahun ne selesai kenduri akikah Ahmad Haddad, raya haji tahun lepas akikah Ahmad Harraz..dan haku harap raya haji tahun depan akikah anak orang lainlah pulak...sadis pulak kalau haku lagi yang buat akikah...wakaka, walaupun hati berdup-dap nengok perut buncit semacam dan hati menyedapkan kes makan lembu banyak tu pasallah perut naik semacam...payah sungguh benih gagah perkasa tak makan saman ne, harap-harap boleh rehatla dua tiga tahun ne besarkan budak comel dua orang tu dulu..insyallah..so balik raya haji banyak benda berlaku dalam tempoh kat kampung..my baby haddad rupanya bukan kena chickenpox tapiiii...ok yang tu wat lain cerita, panjang pulak ceritanya...selama balik kampung kali ni kitaorang tak sempat makan nasi kerabu...yess, itu perkara wajib tiap kali balik kampung, tak sempat nak mencari kuih muih sedap dekat pasar, oo macam-macamlah yang tak sempat...dan yang paling penting dengan jelasnya my weight gain sampai dua kilo...huaa, terus rasa nak nangis..macam mana ne?orang kata breastfeed body figure makin cantik, tapi apehal berat makin menaik-naik ne, ke haku menketedarah tak ingat duniaT_T...oo, my!!my body!!my body!!ok terus tak tentu arah, terus hilang mood menaip..ok daaa...nak menelek perut...sobsob

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign