NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Rutin Surirumah::

23 September 2013

::Rutin Surirumah::

Untuk punya masa sendiri sekarang sangat sangat susah, malam tidur awal, pagi pun bangun awal, sampai tak sempat nak buat hal sendiri..ingat best ke jadi surirumah?(hmm, surirumah fikir macam tu, yang bekerja pulak asyik fikir bila plak nak jadi surirumah)...err, apapun jadi surirumah memang bestt!!wahaha..so weekend memang heaven buat housewife like me, dan mungkin jugak heaven buat mommies bekerja cause dapat cuti untuk spend time lebih buat family tercinta..me as housewife pulak walaupun tak pernah dapat cuti, tapi weekend adalah waktu terbaik pasal ada assistant untuk bantu kerja-kerja rumahtangga..hee, so sempat update sambil suami mengasuh anak-anak, maklumlah anak kecil macam kembar ne, weekdays lagilah tidak menyempat, nak mandi pun terkejar-kejar, nak masuk tandas pun tak menyempat pasal sorang kat tangan sorang bergantung kat kaki, lagi stress kalau dua-dua meraung, hahaha itulah ragam anak-anak ye,hihihi...apa yang best bila anak-anak tidur, pastu haku pun turut terlentang sama mentidokan diri(kalau bernasib baiklah)...wakaka..tapi weekdays ke weekend ke sama je, memang tak sempat melelapkan mata tu pasal kena merehatkan diri awal, kalau tak fengsan surirumah ne -.-', entah apa haku buat hari-hari pun taktahulah-.-"....apapun sangat bersyukur kerana hari-hari dipenuhi dengan sebaik mungkin, melihat anak membesar dengan sihat, melayan pelbagai karenah anak-anak dan suami..wahh suami pun nak masuk list jugak ke...wahaha..tentu tentulah kan??>_<". my sons memang nak buat mamanya sangat sibuk..abang nak menyusu,si adik pun nak menyusu jugak, adik nak tidur, si abang pun nak tidur jugak..lagi yang tak menahan waktu bangun nak menyusu malam-malam pun sama..memang kembar!!kembar lain tahun...huu, so memang penat, tu pasal semenjak dua menjak ne terasadiri  kurus kecil melidi giteww walaupun tiap-tiap masa mulut dop mengunyah...inilah namanya syok sendiri...eh ini kan me time punya update, tak habis-habis pulak cerita pasal anak-anak..okey, apa nak buat ye dengan diri sendiri?nak make-up?melaram?keluar shopping?beranganlah...daa(ini pun scheduled entry)


No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign