NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Infant, Toddler & Me Time ::

05 September 2013

::Infant, Toddler & Me Time ::

ppheww...penat okey ada baby kecik ngan baby comel at the same time..tapi disebabkan they're so adorable, penat, tak cukup tidur pun takpela..as long dua-dua sihat walafiat, syukur alhamdulillah.... memandangkan ahmad harraz tengah aktif berlatih berdiri, memanjat and so on, perkembangannya memberangsangkan memandangkan umur dah setahun sebulan lebih cc 10 bulan, if ikut kiraan sebenar due date ahmad harraz dikira dalam garisan yang sepatutnya walaupun bayi pramatang...alhamdulillah, insyaallah dalam tempoh terdekat ne dah dapat bertatih a.k.a berjalan, depend on his effortla kan..adiknya pula bukan main tembam dan semangat dan pasal kerjanya hanya menyusu, tidur, poo poo...nampak gaya adik yang juara dalam acara timbangan berat..huhu, walaupun ahmad harraz dah cecah setahun lebih berat badan hanya naik ke 7.4 kilo je..-.-'..entah macam mana dah cara nak tingkatkan selera makan anak..adiknya pula baru 2 bulan dah cecah 4.7kilo, beza sangat dengan abangnya dulu 2 bulan baru cecah 3kilo even kedua anakanda lahir pra-matang...huu...
setelah berhari-hari peram entri yang sama, tak sempat-sempat nak update..2 3 hari ni sangat tak tenang bila anak-anak kurang sihat, tidur pun tak lena..dahla tak cukup tidur, tambah plak bila tidur tak lena...alahai, moms punya feeling kan memang macam tu kalau anak tak sihat...dengan maknya sekali jadi tak sihat mental fizikal, risau terlebih...-.-''. ahmad harraz selesema dan batuk yang berpanjangan, tidur malam pun terganggu dek pernafasan yang tidak selesa..kalau boleh tak nak ajar anak makan ubat banyak dan berpanjangan..not good for baby below 2 years..owhh, sons semoga cepat sembuh sayang..love u both..so berharap lepas ne ada 'me time'...sebab banyak benda nak settle kan, rumah tak berkemas lagi and so on...sungguh serabut..ok, just stay calm ..ok daa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign