NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kelahiran Baru Penantian 12 Jam::

23 July 2013

::Kelahiran Baru Penantian 12 Jam::

As expectation, at anytime i'll deliver the baby...so sakit contraction yang hilang after discharge kembali aktif after two days, ditambah dengan darah sedikit yang keluar..tapi masa tu memang tak expect sakit yang menunjukkan memang betul-betul nak bersalin..so rileks saje ingatkan memain sakit tu...tambahan pulak anakanda Ahmad Harraz menunjukkan perangai luarbiasanya, merajuk bukan main, tengah malam bangun menangis dan macam-macam lagi yang ditunjukkan seakan-akan tahu je dah nak berkongsi kasih sayang...hehe..baby instinct truly deeply...

Sempat lagi pada pagi kelahiran anakanda bangun bersahur untuk ganti puasa lahirkan Ahmad Harraz tahun lepas sebab masih terfikir yang sakit tu maybe ambil beberapa hari untuk menunjukkan tanda betul-betul nak bersalin..nak tak nak kena juga bertabah hati nak habiskan baki puasa yang tak sampai seminggu untuk diganti sebabnya tak nak rasa terbeban dengan hutang puasa yang terlalu banyak...ni kes mengganti puasa last minitlah, tu yang jadi macam tu, kalau ganti awal-awal dah pasti tak sibuk-sibuk dihujung syaaban nak mengganti puasa...huhu, ok, salah sendiri..walaupun wanita mengandung diberi kelonggaran untuk tidak berpuasa tak nak lah disebabkan kelonggaran tu kita main-main pulak mengganti puasa sedangkan diri mampu...huhu, sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian takde gunanya, bayar fidyah lah nampak gayanya..okess, meleret pulak..

Disebabkan sakit yang makin kerap selepas solat subuh terus bagitahu mak yang perut dah terasa sakit sangat...kalau ikut janji dengan doktor yang bagi discaj dah memang patut ke labor room terus..so pagi tu ayah terus cakap tak payah puasa, maybe dah sampai masa..masa tu memang dup dap dup dap je jantung berdebar memikirkan situasi ketika bersalin, tambahan pula suami pun dah terus decide nak balik bila inform contraction masa bersahur tu..sempat lagi dok fikir sempat ke tak suami temankan masa anak dilahirkan nanti...memandangkan masa Ahmad Harraz dilahirkan suami tak boleh teman, berharap juga yang suami akan ada disisi untuk kelahiran kali ni...huhu, dalam berdebar-debar dan sakit habis jugak sebungkus nasi kerabu breakfast pagi tu, masa sahur dah sepinggan nasi bertelur mata kerbau..selera tetap mantap dikala kesakitan gitu...-.-"

continue...

1 comment:

  1. Baby instinct truly deeply...

    memang betul tu..:)

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign