NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Shoga Sushi KOmpleks Sukan Nilai::

27 May 2013

::Shoga Sushi KOmpleks Sukan Nilai::

Hari ibu kan hari-hari, no belated and advance.. no matters bila ia disambut, sesungguhnya kita sebagai seorang yang dah bergelar mama, tentulah seronok bila dirai..rite?terasa membunga-bunga..btw i don't celebrate that day..not my routine actually..huu, but as lovely dovey husband, en.azham cuba sedaya nak menggembirakan hati si isteri, appreciate that..so without any hint kitaorang keluar ke Bangi, Bandar Baru....sebelum cari-cari makan, port yang wajib disinggah kat BBB , iaitu MANJAKU cari barang untuk budak comel tu dulu sebelum en.azham tercari-cari parking berdekatan Miyagi Sushi...i'm asking "eh, kita nak makan apa malam ne?" tak sangka plak, suami masih ingat i'm really craving to eat Sushi at Miyagi...dah lama dah, almost 3 kali kitaorang datang nak makan, kedai plak asyik tutup..kempunannnn sampailah dah terlupa!!! so  malam tu kebetulan pula buka tapiiiiiii memang dah bukan rezeki nak try makan sushi kat situ..dah full, kena booking dulu baru jalan, tak menjadi suprise hubby-_-"...so, just pujuk suami makan kat ayam penyet saja, me dah cukup puas hati..Oh lagi satu, preggy kali ne memang kerap sangat makan nasi ayam penyet..taste jawa betul my second baby ne...haha=p..Finally, memang tak bersushi lah jawabnya, sehinggalah rezeki tak disangka-sangka my hubby ajak dinner kat luar a week after, katanya ada orang office belanja makan Sushi kat Restoren Jepun yang baru dibuka di Nilai 
Owhh, pucuk dicita, Ulam mendatang, bergendang-gendang orang dalam rahim ne...hahah, padahal mama dia yang over eksaited..so, nama lagi orang belanja, kita main order jelah..bahagia perut..memang puas hati ber Shoga Sushi, and highly recommended buat penggemar sushi, at least ada choice selain makan di Sushi King, dijamin halal dan sememangnya mewah makanan Sushi kat sini..harga sangat affordable, dan banyak sangat pilihan menu, kalau dibandingkan dengan Miyagi kebanyakkan menu dalam set yang dah ditetapkan, tapi kat Shuga Shushi ne, terlalu banyak pilihan dari appetizer sampai dessert..semua rasa nak diorder..memang puas hati, dan boleh datang lagi..kan?kan suami?Gambar tak sempat snap banyak, maklumlah ada anak kecik ne..yang penting deco restoren pun dah macam kat jepun betul..lebih kurang Miyagi, tapi more look modern sikit..Alhamdulillah tertunai jugak nak bersushi macam orang jepun..hihih. Oklah nanti update pasal holidays this weeks..tak sempat nak update...pphhewww




Love&Faith,
greenapel

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign