NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Ulangtahun Kelahiran 27th::

03 May 2013

::Ulangtahun Kelahiran 27th::

Alhamdulillah, syukur masih bernafas dibumi Allah, dah masuk bulan Mei pun..dan hampir seminggu sudah berada dikampung tercinta sempena musim raya 5tahun sekali, ai mean pilihan raya, mood raya dikelantan memang lain macam setiap kali raya 5tahun sekali ni...tapi memang meriah dan paling hangat raya kali ne...moga ini kali Allah memenangkan pejuang-pejuang kebenaran..insyaallah, so please as rakyat Malaysia yang sayangkan Malaysia baliklah mengundi demi masa depan anak-cucu kita, jangan disebabkan buta politik, masa depan negara tergadai dek pengundi asing yang tidak diiktiraf. Hak mengundi jangan diambil ringan!!Tanggungjawab kita, dan siapa pilihan pimpinan kita akan dipersoal di'sana' nanti, jangan kata kita tak suka, tak nak masuk campur, tak kisah dan sebagainya, politik dan agama tidak boleh dipisahkan, sekecil-kecil perkara kita lakukan kat dunia ne semuanya akan diambilkira di'sana' nanti..okei, dahlah tu bab politik, kang ada yang mencebik pulak..tempek sikit kata-kata Prof Muhaya, btw Selamat Mengundi semua..pilihan ditangan anda..  
Memandangkan sudah hampir seminggu berkampung dikampung halaman, sementara suami pula sibuk berulangalik ke hospital disebabkan my FIL warded hampir seminggu jugak..so, antara gembira dan tak gembira, alhamdulillah...kami tetap bersyukur diberi kesihatan yang baik oleh-Nya, semoga abah semakin pulih walaupun perjalanan untuk masa akan datang sedikit sukar, insyaallah semoga Allah memudahkan segala urusan keluarga kami..kebetulan kitaorang balik kampung untuk check-up susulan anakanda Ahmad Harraz, dan kebetulan juga my FIL baru admitted ward one day before balik, dan juga kebetulan tarikh mengundi pun dah hampir...so memang balik kali ne betul-betul 'kena' dengan masa dan situation, so my hubby just stay amik leave one week sampai hari mengundi, alhamdulillah..senang semua urusan, settle this week sebelum balik ke rutin biasa...insyaallah

Back to the topic, April lepas semestinya bulan istimewa buat kami husband n wife coz kitaorang celebrated birthday in the same month, tarikh je lain-lain..yang penting jimatlah beli kek, cukup sebijik sudahlah..tapi ini bukanlah cerita berkongsi kek birthday..huhu. Ini cerita tentang bertambahnya angka dalam perkiraan umur dan semakin pendeklah jangkahayat yang berbaki untuk mencari keredhaan Allah, astaghfirullah..means April lepas genaplah my age at 27years old...Allahurabbi, cepatnya masa berlalu...-.-". Alhamdulillah atas nikmat Allah yang Maha pemurah, dengan suami disisi, anugerah dari Allah cahayamata Ahmad Harraz, penghibur hati suami isteri serta bakal khalifah kecil yang akan lahir tak lama lagi...Allahuakbar..tidak tergambar dengan kata-kata rasa syukur dengan pinjaman Allah yang terlalu indah..mm, tiada apa lagi yang terbaik selain meniti kehidupan sekarang sebagai hadiah hari lahir yang sangat mahal harganya sebagai isteri dan mama kepada Ahmad Harraz dan bakal adik Harraz nanti...Alhamdulillah=))..so itu jelah ceritanya. Kejutan dari suami memang tak sahlah kalau takde...my hubby just take a short vacation to PD for me to rest from duty of housewife, bersenang-lenang, beristirehat bersama keluarga as precious time..itu sudah memadai untuk buat kita sebagai isteri tersenyum walaupun dengan hadiah bukan berupa material..rite??hihi..sangat enjoy even just one night spend at Eagle Ranch, most memorable moment sebabnya this is second time i celebrate my birthday as preggy mom, tahun lepas preggy Ahmad Harraz ngidam makan kek coklat, tahun ne ngidam Red velvet plak..funny>_<. 
owhh..my tummy semakin berkembang maju, ditambah pulak duduk kat kampung ne...everything main taram je makan sepuas hati...segala kuih muih, abis satu kota Bharu my parents cari apa yang diidam..ohhhh,bahagianya anak dalam rahim ne, lagi bahagia mamanya...haha..Ahmad Harraz pulak seminggu berkampung semakin laju pula skill yang dipraktik...such adorable son, makan pun bukan main berselera lagi..moga makin bertambah berat, yang penting sentiasa sihat, mama dah bersyukur sangat..his skill to sit still in learning process, yet not stable..go,go my son u can do it...he start to crawling but when he trying to move,  masih teragak-agak,...asyik nak tersembam..hehe..btw do your best sayang, mama tak paksa...love u son,=)). daaa..till then




Love&Faith,
greenapel

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign