NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Mengandung Anak Ke-2::

21 April 2013

::Mengandung Anak Ke-2::

patutlah entri sebelum ne asyik dok sebut adik harraz..
patutlah asyik cerita pasal makan aje..
patutlah tetiba rasa mengidam rasa nak makan magga jeruk..
patutlah mengidam nak makan siput sedut masak cili api..
patutlah mengidam nak makan macam-macam...
patutlah rasa perut macam buncit semacam...
patutlah rasa macam ada kupu-kupu dalam perut..
patutlah...memang tak patut!!!
yes memang tak patut tak terfikir langsung ada baby dalam rahim ne..
sampai hati betul kan..my mother and MIL memang terkejut besar when they know i'm pregnant again..tau-tau dah 5 bulan plak tu..means 3 bulan lebih aje kosong...huhu
hati mak mana tak risau, baru aje nak sembuh luka bersalin  ceaser Ahmad Harraz..tup-tup ada rezeki lain yang Allah bagi...Alhamdulillah, i know they really worried about my healthy..insyaallah, Allah know the best to me and husband, i really confident and positive my ceaseran dah betul-betul sembuh dengan izin Allah ...even bimbang, risau, kelam kabut and so on, terasa segalanya dipermudahkan Allah, alhamdulillah..
eh takkan tak perasan kot dah ngandung?pelik betul?..yup really, memang tak perasan langsung disebabkan datang bulan lambat, i just ignore maybe sebab bf anak, but now i stop bf and give fully FM for Ahmad Harraz , i've my own reason...don't question me, for sake of my baby inside, i've too, so i'won't regret, insyaallah if ada rezeki untuk Ahmad Harraz i promise to continue my breastfeeding to him again..semoga sentiasa dimurahkan rezeki anak mama nanti, amin^_^..when i keep bubbling to hubby,  kenapalah perut ne makin lama makin buncit, my hubby just keep saying...asyik makan tidur mana tak buncit..haha, kantoi!!so bila google pun, mother ceaser kebanyakannya payah nak kurus..i just ignore..huhu,paling haru, bleeding masa babymoon yang berlarutan selama 7hari and diingatkan first period after setelah lama tak period, adoii..punyalah sengal diri sendiri, bendul ke hape...nasib baik takde apa-apa-.-"...hmm...patutlah me and husband asyik dok sebut-sebut adik Harraz, punyalah tuan kat dalam rahim ne nak bagitahu kewujudan dia, tapi mama ngan ayah dia punyalah sloww sangat...bahaha, we're really sorry dear..even late to know that u've been there, alhamdulillah kamu sentiasa dalam lindungan Allah..yang paling tak tahan ingatkan asyik mengidam pasal lepas berpantang kan, banyak menda yang diidam-idamkan..so memang tak alert langsung...oowhh, sampai hati betul..anyway, i really enjoy my pregnancy for this time...even teramat takut untuk menghadapi sekali lagi saat-saat kelahiran selepas pengalaman yang pahit and too much risk..i know, i have to keep positive..Ya Allah permudahkanlah segala urusanku sepanjang mengandung, semasa bersalin dan sesudah bersalin..amin^.^

3 comments:

  1. rejeki u murah, dear.

    Allah bagi hadiah kat u lagi :)

    ReplyDelete
  2. semoga selamat semuanya...=)

    ReplyDelete
  3. hamboi panjangnya bebel ..kehkehkeh

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign