NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kata-kata Menjadi Doa Termakbul=))::

15 April 2013

::Kata-kata Menjadi Doa Termakbul=))::

Ketika entri ne ditaip perasaan percaya atau tidak masih membayangi kami suami isteri..Tepat 23/3/2013 kami berdua dikejutkan berita yang tidak terjangka dan tidak disangka-sangka, bergenang airmata dengan perasaan syukur dan sedikit kebimbangan..Walaupun masih terkejut antara percaya atau tidak, yang pasti ini bukan mimpi..tanpa tanda, tanpa apa-apa persediaan..sedikit sebanyak betul-betul mengejutkan kami suami isteri..Ahmad Harraz bakal bergelar Abang Harraz dah..hihi, merangkak pun belum pandai, dah kena belajar jadi abang...walaupun kecewa sebab belum puas memanjakan Ahmad Harraz, cepat-cepat buang perasaan sebegitu kerana yakin Allah lebih mengetahui segalanya..i'm just positive in my way=))..

Last month tergerak hati nak check upt disebabkan tak datang bulan, tambah pula dah stop makan pil perancang dan jamu-jamuan bulan awal januari baru-baru ne atas nasihat suami, isteri solehah kenalah patuh-.-....so i keep reminding my hubby to check up, kot-kot dah lekat...so on that day (21/3/2013)  after dah pergi klinik memang sahlah positive (just check upt without scan)  and we expect for that my pregnancy still early..since the doctor inform us that our baby in just 8 weeks mengikut kiraan hari pertama haid terakhir, kitaorang terima dengan perasaan gembira pasal ahli keluarga bakal bertambah tahun ne, what a miracle=))..after two day, we're panic sebab ada soft bleeding happen, terus ke klinik lagi..tapi klinik lain plak pasal tak yakin dengan klinik panel tempat suami kerja (first time pergi), terus doktor nak scan tengok apa masalah bila diberitahu ada soft bleeding memandangkan i inform her that we just know that my pregnancy still in early trimester..bila dah scan tu terus doktor tu tersenyum dan berkata "masyaallah, baby you dah besar ne, dah 5 bulan dah!" memang terkejut besarlah kami suami isteri bila dengar doktor cakap macam tu,terus jugak rasa hilang diri sekejap atas katil rawatan tu akibat terkejut!!...  "i dah expect bila you masuk bilik tadi, tengok fizikal pun dah tahu..klinik mana yang you pergi check sebelum ne?doktor nama apa?she keep bubbling.."jauh sangat 8 minggu dengan 20minggu..soft bleeding ne sebab low lying placenta, but you don't worry, biasa ia akan naik sendiri bila baby dah besar, ultrasound ne saya print, nanti you pergi klinik kesihatan buat buku"...okei, memang tak terkata-katalah diri sendiri, mata dah start berkaca, pasal terlalu terkejut, panik, gembira, bimbang, semua perasaan ada, kembali duduk depan doktor setelah bertenang. My husband pun bimbanglah jugak, disebabkan kelahiran pertama dah ceaser & prem, rapat pulak tu jaraknya, banyak jugak bertanya kat doktor...Alhamdulillah, the doktor say "Tahniah, memang productive!, just don't worry, baca yassin everyday, doa banyak-banyak, insyaallah boleh bersalin normal, yang penting sekarang i warning you jangan travel, buat kerja berat-berat, angkat anak pun tak boleh, just rest in the bed..ingat ne!kalau you tak nak duduk wad ikut nasihat saya" keras sungguh nasihat doktor Azmah,..i just accept that..hehe..

Tak sangka rupa-rupanya masa kita orang berbabymoon ke Cameron Highland bulan januari tu rupa-rupanya dah berempat, bukan bertiga ye, darah haid pertama yang diingatkan selepas berpantang rupanya soft bleeding, silap besar rupanya. Bila diperbetulkan balik berita gembira ne kat parents manalah tak terkejut diorang, hehe..me? masih mamai-mamai semacam bermimpi, jika disoroti balik dan bermuhasabah, lepas pantang 44hari terus makan pil perancang dan jamu, tapi tak tersangka, dalam merancang, perancangan Allah lagi hebat, risau jugak if ada effect kat baby sebab i still consume pil perancang dan jamu bagai masa tu ..namun Allah maha melindungi, syukur alhamdulillah our baby sihat dan aktif..memang rezeki dan anugerah ni Allah dah tetapkan milik kami, insyaallah, ubat ciptaan manusia tak mampu menganggu gugat benih cinta kami, haha ayat...Allahuakbar, besar sungguh kuasa-Mu..Alhamdulillah atas kurniaan-Mu Ya Allah, semoga benih cinta kami dilindungi sehingga selamat dilahirkan..insyaallah, amin, amin,amin=)). And teringat balik entri lepas..betullah orang kata, kata-kata ne boleh jadi doa..Allhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah, tq Allah permudahkan segalanya, tau-tau dah 5bulan baby kat dalam rahim ne, hehe...daa, pray for me readers, will cont...




Love&Faith,
Greenapel 

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign