NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Pantang Laksa, Pulut, Ais, Setahun::

25 March 2013

::Pantang Laksa, Pulut, Ais, Setahun::

Ikut umur rasmi Ahmad Harraz lahir, bulan ne isyaallah masuk 8bulan, tapi bab pantang buat mama Harraz masih lagi berjalan..orang tua kata pas bersalin jangan makan mende yang menyejukkan urat-urat dalaman, tak pepasal body tak tahan lama, setahun lamanya kena pantang...contohnya laksa, pulut, ais, air kelapa dan macam-macam lagi..aiihhh, semua barang sedap tu!!..me??err..awal-awal lagi dah taram makan, huhu, yang masih selamat Laksa, pulut, nenas, nangka n whatever makanan yang rasa-rasa cam tak berani makan, so just keep telan air liur jelah...hehe, air sejuk, lepas je abis pantang 100hari boleh lagi menahan rasa, balik aje duduk ngan suami, tiap-tiap hari hadap suami minum minuman berais, terus hilang rasa sabar...err, lastnya langgar pantang...nak buat camno??haha...tambah plak mengidam macam-macamlah lepas pantang ne, uuii, mana nak tahan bersalin bulan puasa raya ne...memang betul menguji..habis je pantang, semua makanan rasa nak makan, teruknye-.-"...

Itu pasallah badan mengembang semacam...kalau mengidam laksa camne?nak makan tak berani, tak makan kang meleleh nengoknye, cendol pulut tapai pun best kalau dapat ne...asallah cerita pasal makan je ne...actually teringin sangat nak buat kek, disebabkan lama sangat tak baking cake, asal buat je bantat, tak menjadi pendek kata fail..sampaikan suami pun frust, cakap lain kali tak payah buatlah, nak makan, beli je...huhu, tak supportive langsung, tapi kita lagi sukalah kan, mintak jelah, pastu cari kat kedai...heeehee.. seksa kan rasanya nak berpantang apa yang kita suka, but for sake of healthy terpaksalah kan? puasa pun tak berganti lagi, adeiii...-.-". salute betullah mommies yang serius berpantang makan sampai setahun dua, tambah plak yang betul-betul berdisiplin berpantang dalam 44hari tu, bertungku 2,3 kali sehari, mengurut 2,3 kali seminggu, bertanggas, berbekung, oowhh..sometimes i miss that moment, since i langsung tak berdisiplin dalam berpantang, bertungku pun boleh kira berapa kali, apatah lagi berbengkung..so, padanlah!! mommy modenlah konon...kahkah=p..daa

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign