NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Ujian Hidup::

06 March 2013

::Ujian Hidup::

This year memang unlucky for me and husband, but i'm just positive. Alhamdulillah, sekiranya hebat dugaan Allah begitu juga hebatnya hikmah disebaliknya..insyaallah, just praying for safety  and may Allah protect us..amin. Awal-awal tahun dah berabis duit, laptop rosak, camera rosak, everything need money..and, now we're planning to move to new house as soon as poosible. Akibat tuan rumah yang secara sengaja menyusahkan my family, we just redha..yang penting our safety first!!!Berdoa semoga Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga, dan untuk tuan rumah, semoga mendapat pembalasan yang setimpal dariNYA..eh, tak baik doakan perkara yang tak baik..hehe, geram sangat...kadang-kadang itulah perasaan tak terkawal. Semoga apa yang dah berlaku menjadi batu loncatan untuk kehidupan yang lebih baik..so sekarang membizikan diri packing apa yang patut. Hmm, selagi bukan rumah sendiri macam tulah hidup...semoga sentiasa dimurahkan rezeki buat kami suami isteri..amin

Perkembangan si comel pula sangat mengujakan, Ahmad Harraz dah mula menunjukkan potensi untuk merangkak..hihihi, cepatnya masa berlalu. Since Ahmad Harraz dah makan solid food, semacam tak cukup masa melayan karenah si kecil. Rindu sangat rasanya masa Ahmad Harraz montel, bambam, tapi sekarang dah kurus sikit dan nampak makin kecik plak sebab banyak sangat bersenam (meniarap, bergolek-golek, berpusing 360 drjah, merayap) walaupun makin banyak menyusu dan makan. Peristiwa yang paling menakutkan bila ada anak kecil ne hampir jugak berlaku kat Ahmad Harraz, nyaris tergolek jatuh dari katil..alhamdulillah sempat disambut mamanya yang hampir luruh jantung hati..huhu-.-"

Cerita part mengidam since dah lama tak mengidam lepas pantang, suami bersusah payah jugak bawa kami anak beranak makan kat sekinchan kat restoren Hj. Jaafar tu baru-baru ni..Misi mencari gulai siput masak lemak cili api, punyalah jauh mencari makan sampai kat Kuala Selangor, sekali kecewa jugak pasal takdenya siput masak lemak cili api maybe bukan musimnya..huhu, teringat pulak masa mengandungkan Ahmad Harraz mengidam nak makan landak, rusa ngan kijang (amboii, selera kau..puuii) dasarrrr...kahkah, nasib baik tertunai, kalau tak sampai sekarang air liur Ahmad Harraz meleleh kempunan...so disebabkan tak dapat makan gulai siput terpaksalah balik kampung, kot-kot ada..hahah, gelabah betul, mengidam punya pasal. Actually my PIL kurang sihat, so terasa susah hati jugak tak balik menjenguk..so kira serampang dua matalah kiranya balik kampung kali ni..mihmihmih>_<. cukuplah repekan kali ni, daa..pray for us moga dapat new house yang lebih baik dan yang penting tuan rumah tak bermasalah sementara menanti masa untuk masuk ke rumah baru sendiri...insyaallah, amin.. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign