NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Pengalaman Bersalin di Hospital Kerajaan HUSM::

15 March 2013

::Pengalaman Bersalin di Hospital Kerajaan HUSM::

Kecoh sekarang pasal sekeping gambar baby yang meruntun hati, kat kelantan plak tu berlaku (negeri tumpah darahku) hehe, malu deknon..itulah orang kata jangan sesuka hati judge kalau kita tak jelas dengan keadaan sebenar. Namun sekeping gambar boleh menimbulkan pelbagai persepsi dan spekulasi. Inilah orang kata, disebabkan nila setitik habis rosak susu sebelanga, disebabkan kesilapan memberi respon terus dapat pandangan negatif, tak semua macam tu even dalam mana-mana profession..satu dalam seribu, orang kata dalam setandan pisang, ada jugak yang rosak sebiji dua...eh, betul ke punya bidalan?-.-"..apapun bukan nak cerita pasal tu, my experience yang pernah beranak kat hospital kerajaan, dari Hospital putrajaya, ke HKL dan HUSM memang takde cacat celanya...dapat nurse dan doktor yang baik, layanan yang baik dan everything semua okey..yang penting kita kena fikir positiflah, insyaallah kita dapat yang positif jugak melainkan memang tak bernasib baik kan...-.-''. we are human, everyone make mistake. 
Masa Ahmad Harraz dalam NICU dulu, pernah jugak berlaku bila suatu hari tu, tengok pipi anak lebam, manalah tak terkejut, ikut hati seorang ibu memang nak tanya dengan penuh emosi, yelah darah daging kita, kot berlaku apa yang kita tak tahu..so just amik masa bertenang sebelum bertanyakan hal sebenar kepada nurse yang bertanggungjawab jaga Ahmad Harraz..yelah takut jugak kita bila ditanya, kang dituduhnya kita nak marah-marah plak, dan tuduh nurse buat something yang buruk plak kat anak kita..masa tu just fikir positif aje "mungkin Harraz cute sangat kot, sampai pipi kena cobet-cobet sebab geram tengok comel...kahkah..tak tahan kau, puji anak sendiri!"haha...yup, tapi masa tu memang pikir macam tu, lastnya tak tertanya jugak nurse kenapa pipi anak jadi macam tu, just praying my son just fine in there..walaupun tak sedap hati, dan hanya diluah pada suami and parents, kitaorang hanya berdoa takde apa-apa, mungkin ada yang tersalah pegang masa nak mandikan budak comel tu ke, apa ke kan?..alhamdulillah 3 hari lepas tu lebam kat pipi Ahmad Harraz dah hilang..Alhamdulillah, walaupun Ahmad Harraz famous dalam NICU disebabkan suaranya yang nyaring tika nangis, yang boleh buat orang menyampah dengar, nurse tetap layan Ahmad Harraz macam anak diorang sendiri, terima kasih sangat dengan khidmat diorang. See,tak adillah kita nak sama ratakan semua orang, orang tak berada kat tempat kita, memang takkan tahu apa yang kita buat dan rasa..Whatever, dalam apa-apa kerja, ikhlas yang penting, niat kita...even sebagai surirumah pun..jika sering membanding-banding dengan orang lain memang tak kemanalah jawabnya..setiap apa yang kita lakukan kalau asyik fikirkan balasan yang kita nak aje, sampaikan boleh buat kita kita tak ikhlas dalam melakukan sesuatu, lama-lama makan diri jugak..daa, mari muhasabah diri, cermin diri kita ni level mana..salam jumaat=))...
dah comel balik...=))

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign