NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Perubahan Isteri & Ibu ::

07 December 2012

::Perubahan Isteri & Ibu ::

Tak sangka plak petang-petang hari ada masa untuk menaip, biasa budak comel tu sentiasa sibuk memerlukan kasih sayang, sangat manja...emm, betul ke budak prem ne manja ye?ke sebab dimanjakan? apapun dia tengah tidur, maka boleh lah mamanya menaip sikit berkongsi rasa...kihkih.. Memiliki anak sesungguhnya suatu anugerah yang tak ternilai, seronok, bahagia, semua ada..especially bila masa mengandung lagi dilayan bagai permaisuri gituuu..BUT don't expect situasi yang sama bila dah ada anak, kita plak yang kena melayan baby macam raja..rite?stress pun ye jugak bila anak meragam..so as a new mama i found my new rhythm and adapt with so many new things!..please state your mind after birth, all of sudden you have the role of mother, home situation pun dah berubah, the baby claims its own place in the couple's intimacy and in the family..hebatkan seorang bayi? comel-comel macam tu dah pandai nak tunjuk lagak suruh bagi perhatian kat dia je..but the baby still baby, he doesn't know nothing!!just feeding, sleep with the cutest face and poo-poo with funny style...
pic:favor of bedstyle
when my son come home, memang a big shock for my physical and emotions, walaupun dah state my mind bila dah ada baby ne kita tak cukup tidur, makan tak tentu masa dan bermacam-macam lagi.. of course the body has the right to be tired. Sometimes timbul perasaan give-up and frust sebab terasa macam gagal berperanan sebagai mama for my son...tapi baby masa first to second month memanglah, banyak meragam, some babies make no difference between day and night, so berjagalah jawabnya, like me,hehe untunglah kalau siapa yang ada baby yang tak pandai meragam...apapun itu semua secara tak langsung mendidik kesabaran kita kan?..Alhamdulillah, now Ahmad Harraz has his own bedtime and allow me and hubby to rest well sleep longer..Pheewww!!!Thank you Allah give me a chance to be a mama..how great the feeling, walaupun penat, letih, stress dan berbagai masalah mendatang, merenung wajah suci Ahmad Harraz hilang semua gelisah..semoga ku lebih dekat pada-Mu dengan kurniaan-Mu ini & semakin matang dalam melayari kehidupan...alhamdulillah=)) insyaallah..amin

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign