NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Risiko Jika Mengandung Lagi*_*::

15 August 2012

::Risiko Jika Mengandung Lagi*_*::

Memandangkan Ahmad Harraz dilahirkan tak cukup bulan (7bulan-premature) doktor ada bagitahu yang risiko yang berkemungkinan berlaku untuk next pregnancy. Chances untuk lahirkan anak pre-mature meningkat dari 20%-40%..T_T, namun hanya 15% je berlaku camtu..tapi still kena berjaga-jaga, i hope and pray cukuplah kali ni jeT_T. Berdoa untuk next pregnancy akan normal and beautiful like other mommies. Bila baca info pasal pre-mature born ne mungkin akan berulang, betul-betul buat diri takut nak mengandung lagi...huhu. Rasa fobia dan trauma kena operate dan perut ditoreh-toreh belum hilang dan mungkin amik masa yang lama untuk dilupai..namun rasa serik nak mengandung tu takdelah..hihi, cuma takut aje-_-". If ditakdirkan mengandung lagi dalam masa terdekat walaupun doktor dah bagi peringatan supaya jarakkan kehamilan, siapa kita nak menolak kurniaan Allah. Sekurang-kurangnya Allah bagi peluang untuk merasai keindahan waktu kehamilan. Lagipun rasa excited nak bagi cucu ramai-ramai kat mak ayah^_^.Tersenyum bila teringat kata-kata suami tika ditemaninya di wad HKL"kesian awak, tahun depan sorang lagi"..-_-", adeii..kata-kata pun doa jugak kan..if that happen, redha jelah sanggup jugak nak bergadai nyawa bagi zuriat untuk suami. haha...Ahmad Harraz tak sampai sebulan lagi mama dan ayahnya dah pikir pasal nak bagi adik plak kat dia..*_*. Tak sempat menyempat..bahaha=p




Love&Faith,
Greenapel

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign