NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Peristiwa & Pengalaman Kelahiran Anakanda#IV::

07 August 2012

::Peristiwa & Pengalaman Kelahiran Anakanda#IV::

Pukul 5.30petang bertolak dari KL tambah tolak darab bahagi dengan jam teruk di KL, dekat pukul 1.30pagi jugak sampai rumah dikampung halaman, tambah pulak suami terlalu penat sebab rehat yang tidak cukup sepanjang tempoh 6 hari isteri berada diwad..T_T. Akibat terlalu risau sampai my family in law pun menunggu kepulangan kami dirumah besannya..Awal pagi esoknya after meals secukupnya kami dah get ready ke HUSM untuk register masuk wad tapi lain plak jadi jalan cerita bila saki baki air ketuban dah berubah ke hijau lumut selepas subuh. Bimbangnya hati sukar ditafsir...just pray everything will be ok, cuba bertenang sepanjang perjalanan ke HUSM. Sampai aje, terus registration person suruh ke labor room selepas ditunjukkan refer letter from my gynecology expert from HKL..tak ambil masa yang lama, my baby heart bit diambil, dan acara yang paling tidak menyeronokkan berlangsung lagi..diseluk kat bawah buat kali ketiga (adeii, part ne lah yang paling tak best dalam banyak-banyak pengalaman mengandung, habis hilang keseronokan perasaan ketika mengandung dan mengidam bila diseluk-seluk..wuhuuu-_-") ..So kena ingat okei mommies, mengandung memang sangat best, tapi nak bersalin...errr, masing-masing rasa sendirilah...wahaha, jahat betul ayat haku!!=p.Yang penting bertenang..ingat keypoint sini..BERTENANG, tarik nafas dalam-dalam hembus perlahan..insyaallah semua smooth..Lama jugaklah nak settle, selepas fetal heartbit, diseluk, buat ultrasound dan duduk menunggu sekejap sebelum dikejutkan dengan segerombolan nurse, pakar dan doktor..terus hilang sekejap dengupan jantung bila dikelilingi golongan berbaju putih dan purple tu..The gynea experts Dr. Fauziah memulakan ayat.."puan i need to tell you the truth about your baby condition" sambil seorang doktor mula cucuk masukkan jarum kat tangan, sakit!!huhu..sambungnya lagi "After review your fetal heartbit..." tak sempat Dr.Fauziah nak habiskan ayat, spontan memegang tangannya, terus bagitahu "Doktor, please panggil my husband, saya tak mampu nak dengar sorang-sorang tentang ne" dengan suara bergetar menahan perasaan yang bercampur aduk...terus nurse sebelah melangkah laju memanggil suami yang menunggu diluar labor room..Pucat muka suami bila tengok diri dikelilingi nurse dan doktor macam tu..."okei, kita cari tempat yang tenang sikit untuk saya bagitahu your baby condition", sambung Dr.Fauziah..terus menuju ke bilik ultrasound sambil berbaring dikatil menunggu bait-bait kata yang mungkin menghiris perasaanT_T..




Love&Faith,
Greenapel

2 comments:

  1. baca cite ika dari awal.. huhu... tengah feeling2 nak bersalin yang gegerun gak nih... memalam, kol 3.30 pagi konfem terjaga wajib buang air.. if tak, senak kemain... pastu kadang masa jalan rasa ada air keluar... sebab rasa tekanan janin kat pundi kencing... skali masuk bilik air.. fuh lama gile membuang.. sampai asben tertido-tido temankan. kadang dia gurau tanya, ehhh air ketuban dah pecah ke lama sangat dalam bilik air tu hehehe...


    Alhamdulillah semuanya selamat, kan ika... ami ni je tengah berdebar..:'(

    ReplyDelete
  2. hehe, alhamdulillah dun worrylah ami, insyaallah Allah permudahkan segala urusan nanti yang penting kena bertenang je..=))

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign