NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Peristiwa & Pengalaman Kelahiran Anakanda Pramatang#V::

08 August 2012

::Peristiwa & Pengalaman Kelahiran Anakanda Pramatang#V::

"Your baby heartbit really not reactive when i review your fetal heartbit test, your baby in high risk to get any complication disebabkan organ dalamannya masih belum matang"...Allahurabbi, hilang sekejap diri bila mendengar ayat Dr. Fauziah.."Ditambah pula dengan air ketuban yang hampir takde dan baby dah berak, tak tahu dari semalam atau lepas subuh, your baby dah hampir lemas, dan ditakuti dia mula bernafas dengan saki baki air ketuban yang sikit dan bercampur najis yang boleh menyebabkan berlaku risiko lain kepada your baby"..Hanya merenung kosong anak mata suami mencari saki baki kekuatan yang ada untuk terus mendengar ayat Dr. Fauziah...suami dengan suara bergetar, bertanya apa seterusnya step nak buat..terus Dr. Fauziah sambung "memandangkan this case refer from gynea HKL and she keep calling ask how your condition, your case is our priority, so we decide to ceazer your wife now, this is really emergency tak boleh beranak normal memandangkan itu akan mengambil masa yang lama, ditakuti your baby lemas, so sign here"..terus diunjukkan surat untuk izin ceazer,sekilas memandang suami dan mengangguk setuju, seakan tidak berfikir sekadar sesaat pun terus laju tangan menurunkan tandatangan akibat terlalu bimbangkan keadaan anak dalam kandungan..Sambil turun dari katil dan melangkah lemah dipimpin suami, nurse datang menyambut pimpinan bawak terus ke bilik Usains untuk siap sedia ke operation room sementara suami call my parents and FILs tentang my condition, tak sampai 10minit sudah siap dipembaringan katil untuk ke dewan bedah...Siap berbaring dikatil nurse tanya " mana suami, kena ambil baju dan jumpa awak sebelum masuk dewan bedah"...seminit dua muncul my husband datang menggenggam tangan erat sambil berkata  "tak apa, tak apa, you will be okei" sambil suami merenung anak mata sedalamnya memberi sokongan..terus teresak-esak melepaskan perasaan yang bercampur aduk sejak tadi...adeii, macam nak pergi mati pun ada jugaT_T.."doakan saya ye", itu aje ayat boleh cakap dalam esakan, cuba mengumpul kekuatan bagi menghadapi acara seterusnya sambil katil ditarik keluar dari bilik menuju ke dewan bedah....perlahan-lahan hilang kelibat suami dari pandangan dengan esakan yang masih berbaki..




Love&Faith
Greenapel

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign