NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Prepare To Be a Babysitter of Two Heroes@_@::

02 July 2012

::Prepare To Be a Babysitter of Two Heroes@_@::

Sempoi aje en.azham bagitahu, "awak, nanti minggu depan kena jaga anak buah saya 3 hari okei, diorang datang tidur sini, your SIL ada kursus"..PITAM sekejap*_* bila teringat kat dua hero tu!..okei, i love too..but, i've no experienced! kihkih..nak tak nak kena jaga jugak, kena belajarlah jugak jaga budak-budak ne, tu baru 3 hari, budak dalam perut ne bakal bergantung dengan malaikat yang diamanahkan Allah bergelar ibu..so just take it easy..ecehh, neh kes menyedapkan hati..Haku punya fikiran dah berbalam-balam neh dalam seminggu lepas, minggu ne siap berkali-kali tanya en.azham, confirm ke ne diorang datang tidur sini ni?kahkah..punya panik tak bertempat, siap hafal ayat penjinak budak lagi takut uncontrol nanti...huhu-_-". 
pic source: BestBabyPhotographers
Ni pun dalam proses mengemas bagai rumah & menyorokkan apa yang perlu, segala alatan yang berbahaya untuk kanak-kanak comel sekecil 10bulan dan 2 tahun itu..adeii, harap-harapnya semua okei..tak huru haralah kan...hehe, experienced jaga adik sendiri belas-belas tahun dulu dah lupa dah. Lagipun kalau tanya aku, suka budak tak? "honestly aku jawab tak!" tapi disebabkan kecomelan dan segala ke'cute'an perlakuan budak, so i guessed i loved them so much..walaupun kadang-kadang their action little bit annoying, dan mencabar kesabaran itu adalah proses kehidupan..well, sama macam kita dulu-dululah berapa banyak buat mak ayah kita annoying  nak hadap perangai anak-anak, so it's recycle..kita plak kena lalui mende tu..hehe, fair!

So akif and afiq, behave well.cik ika tak pandai nak jaga budak..ee, geram jek teringat two heroes tu..moga diberi kesabaran yang menggunung dalam melayan karenah babies comel...my lil'bun, u gonna get ur friend soon..just play safe in mama's womb for little month only, oowhh, dear it's end of second trimester, welcome final journey...chaiyook!Grow up well my son/daughter..hehe^_^

Note: waiting^_^

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign