NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Wishlist!! Baking & Sewing Mode::

17 June 2012

::Wishlist!! Baking & Sewing Mode::

Entah apa kena perasaan nak buat kek dan menjahit membuak-buak sejak akhir-akhir ne..walaupun mesin jahit takde, oven & mixer pun takde, perasaan nak buat tu tak tertahan-tahan rasa. Sepatutnya masa ne, mood nak hunting barang-barang babylah yang paling nak, tapi mode nak buat kek dan menjahit tu lagi kuat. Apakah petanda ini?-__-". Petanda yang bakal memkempiskan poket bapak budak dalam perut ne tak boleh diikutkan sangat. Banyak mengada dari yang tak mengada...kahkah. Since en.azham dah terlepas cakap nak belikan sewing machine for mummy to be ne even tak tahu bila nak dibelikan..so i'll wait until for that time..haha=p. Itulah orang cakap "terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata terpaksa ditunaikan". So untuk menyenangkan hati my lil'bun supaya tak ikut jejak langkah maknya, selalu je cakap kat dia "anak mama kena pandai jimat cermat tau, grow up as a smart kid, sian abi susah payah cari duit untuk kita berdua" (tetiba jek sabit ngan anak perabis kan duit jugak, padahal mak dia yang lebih-lebih)hehe=p. Well kena pegang apa UAI cakap "Memang tugas suami cari duit, tugas isteri habiskan duit", cantekk pepatah tu hehe..kita sendiri jelah kena pandai-pandai nak berhemah ke tidak cara perabis tu..kihkih=P
P/s:^_^

2 comments:

  1. nak baking gak tapi tak de semangat. huaa :'(

    ReplyDelete
  2. hehe, ika tengah bersemangat neh, tapi semangat jelah, nak buat takde pe2 bahan...haha=))

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign